Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Το δημοψήφισμα στο Twitter
Το δημοψήφισμα στο Twitter

Το δημοψήφισμα στο Twitter

Το χορό των αναρτήσεων στο άνοιξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός την περασμένη Παρασκευή τη νύχτα, όταν ανακοίνωσε την απόφασή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

 

Από εκείνη τη στιγμή και μετά μια σειρά «τιτιβισμάτων» του Αλέξη , το δημοφιλέστατο μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκε από αναφορές στο επερχόμενο . Πολλοί μπορεί να υποστηρίζουν ότι το αποτελεί μικρογραφία της κοινωνίας, η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ότι η έως τώρα εμπειρία έχει δείξει μια σχετική ροπή των χρηστών του, προς τα Aριστερά.

Το αρχικό κλίμα υπέρ του «Οχι» έδωσε γοργά τη θέση του, μετά την επιβολή των , σε εκείνο υπέρ του «Ναι».

Η δημοφιλία του δημοψηφίσματος φάνηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή όταν το tag #Greferendum έγινε το πρώτο παγκοσμίως, ενώ για τους ελληνόφωνους το #dimopsifisma έφτασε στην 5η θέση παγκοσμίως.

Αποτυπώνοντας, ωστόσο, την τάση της κοινωνίας, αυτά που εκτυλίσσονται αυτές τις ημέρες στους «τοίχους» των χρηστών καταδεικνύουν έντονη διχόνοια, με τους χρήστες να τσακώνονται, να βρίζονται μεταξύ τους, με κοινό χαρακτηριστικό τον έντονο φανατισμό. Φίλοι ετών διαγράφουν φίλους από ακολούθους τους, ενώ το επίπεδο των συζητήσεων πέφτει πολύ γρήγορα σε επίπεδα πεζοδρομίου.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιδοτούμενα προγράμματα για ίδρυση νέων επιχειρήσεων ή ενίσχυση υφιστάμενων - https://t.co/oOUD3s6Bix -

  • Δύο σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου 5X5 στον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου - https://t.co/GxFjCDEFKk -

  • Δεκαπέντε θετικά κρούσματα στα rapid-test σε Βόλο και Αλμυρό - https://t.co/e30cjGeR8N -

"Αλιεύοντας" την είδηση