Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Το δημοψήφισμα στο Twitter
Το δημοψήφισμα στο Twitter

Το δημοψήφισμα στο Twitter

Το χορό των αναρτήσεων στο άνοιξε ο ίδιος ο την περασμένη Παρασκευή τη νύχτα, όταν ανακοίνωσε την απόφασή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

 

Από εκείνη τη στιγμή και μετά μια σειρά «τιτιβισμάτων» του Αλέξη Τσίπρα, το δημοφιλέστατο μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκε από αναφορές στο επερχόμενο δημοψήφισμα. Πολλοί μπορεί να υποστηρίζουν ότι το αποτελεί μικρογραφία της κοινωνίας, η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι ότι η έως τώρα εμπειρία έχει δείξει μια σχετική ροπή των χρηστών του, προς τα Aριστερά.

Το αρχικό υπέρ του «Οχι» έδωσε γοργά τη θέση του, μετά την επιβολή των capital controls, σε εκείνο υπέρ του «Ναι».

Η δημοφιλία του δημοψηφίσματος φάνηκε από την πρώτη κιόλας στιγμή όταν το tag #Greferendum έγινε το πρώτο παγκοσμίως, ενώ για τους ελληνόφωνους το #dimopsifisma έφτασε στην 5η θέση παγκοσμίως.

Αποτυπώνοντας, ωστόσο, την τάση της κοινωνίας, αυτά που εκτυλίσσονται αυτές τις ημέρες στους «τοίχους» των χρηστών καταδεικνύουν έντονη διχόνοια, με τους χρήστες να τσακώνονται, να βρίζονται μεταξύ τους, με κοινό χαρακτηριστικό τον έντονο φανατισμό. Φίλοι ετών διαγράφουν φίλους από ακολούθους τους, ενώ το επίπεδο των συζητήσεων πέφτει πολύ γρήγορα σε επίπεδα πεζοδρομίου.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση δημάρχου Σκιάθου με τη διοίκηση της Π.Υ. #ΠυροσβεστικήΥπηρεσία #Σκιάθος - https://t.co/gDtZuTFP4j -

  • Επίσημα ερωτήματα της #ΠΠΜ προς τη #ΔΕΥΑΜΒ #ΔΕΥΑΜΒ #ΠΠΜ - https://t.co/Nqi0BEmZsF -

  • ΕΚΒ: Περίπτωση #EFOOD: Θεσμικός εγγυητής επικίνδυνων εργοδοτικών αυθαιρεσιών η Κυβέρνηση  - https://t.co/ezbzL7aUqo -

"Αλιεύοντας" την είδηση