Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Την Παρασκευή οι συναντήσεις των κλιμακίων με υπουργούς
Την Παρασκευή οι συναντήσεις των κλιμακίων με υπουργούς

Την Παρασκευή οι συναντήσεις των κλιμακίων με υπουργούς

Ξεκινούν από αύριο, Παρασκευή, οι συναντήσεις των κλιμακίων των δανειστών με υπουργούς, όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών. Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποιείται, για τις 10 το πρωί είναι προγραμματισμένη « γνωριμίας» των εκπροσώπων των τεσσάρων θεσμών με τους κ.κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές:

  • Τα τεχνικά κλιμάκια συνέχισαν και σήμερα τις εργασίες τους με στόχο να καθορίσουν τον μακροπρόθεσμο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας καθώς και τους παράγοντες που τον καθορίζουν.
  • Υπήρξε ειδική στα τεχνικά κλιμάκια για τις κρατήσεις φόρων υπέρ τρίτων.
  • Μελετάται η σύσταση διυπουργικής ς με στόχο την απλο των αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων. Σημειώνεται ότι ήδη έχει καταργηθεί σε 103 περιπτώσεις η υποχρεωτική έκδοση ς λειτουργίας.
  • Οι θεσμοί ζητούν την κατάργηση της εισφοράς ς 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ, καθώς, εκτιμούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε φοροδιαφυγή. Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι είναι απόφαση και αφορά την ανακατανομή των οικονομικών βαρών στον πληθυσμό της χς.
  • Ξεκινά η διαβούλευση για τα ούτως ώστε έως το τέλος του 2015 να υπάρχει ένα νέο πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων που θα εγγυάται τη και την αποτελεσματικότητα στο χώρο της εργασίας.

Νωρίτερα την Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ κλιμακίων των δανειστών και εκπροσώπων του υπουργείου.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση