Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Την Παρασκευή οι συναντήσεις των κλιμακίων με υπουργούς
Την Παρασκευή οι συναντήσεις των κλιμακίων με υπουργούς

Την Παρασκευή οι συναντήσεις των κλιμακίων με υπουργούς

Ξεκινούν από αύριο, Παρασκευή, οι συναντήσεις των κλιμακίων των δανειστών με υπουργούς, όπως αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών. Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποιείται, για τις 10 το πρωί είναι προγραμματισμένη «συνάντηση γνωριμίας» των εκπροσώπων των τεσσάρων θεσμών με τους κ.κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Σταθάκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές:

  • Τα τεχνικά κλιμάκια συνέχισαν και σήμερα τις εργασίες τους με στόχο να καθορίσουν τον μακροπρόθεσμο ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας καθώς και τους παράγοντες που τον καθορίζουν.
  • Υπήρξε ειδική συνάντηση στα τεχνικά κλιμάκια για τις κρατήσεις φόρων υπέρ τρίτων.
  • Μελετάται η σύσταση διυπουργικής επιτροπής με στόχο την απλοποίηση των αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων. Σημειώνεται ότι ήδη έχει καταργηθεί σε 103 περιπτώσεις η υποχρεωτική έκδοση άδειας λειτουργίας.
  • Οι θεσμοί ζητούν την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης 8% για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ, καθώς, εκτιμούν ότι μπορεί να οδηγήσει σε φοροδιαφυγή. Η ελληνική πλευρά θεωρεί ότι είναι απόφαση και αφορά την ανακατανομή των οικονομικών βαρών στον πληθυσμό της χώρας.
  • Ξεκινά η για τα ούτως ώστε έως το τέλος του 2015 να υπάρχει ένα νέο πλαίσιο συλλογικών διαπραγματεύσεων που θα εγγυάται τη δικαιοσύνη και την αποτελεσματικότητα στο χώρο της εργασίας.

Νωρίτερα την Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ κλιμακίων των δανειστών και εκπροσώπων του υπουργείου.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το πρόγραμμα μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορωναϊού  στη Θεσσαλία       - https://t.co/G9KCmS8asD… -

  • Ματαιώνονται οι #παρελάσεις στη Θεσσαλία #παρελάσεις - https://t.co/EbO9Q9v8GU -

  • Εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Σερβίας στο Βελεστίνο #επέτειος28ηςΟκτωβρίου - https://t.co/0ZT3iOUwHp -

"Αλιεύοντας" την είδηση