Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » ΤΧΣ: Προτεραιότητα τα «κόκκινα» δάνεια
ΤΧΣ: Προτεραιότητα τα «κόκκινα» δάνεια

ΤΧΣ: Προτεραιότητα τα «κόκκινα» δάνεια

Στις προτεριότητες του Τμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τους προσεχείς μήνες, είναι να διευκολύνει και να βοηθήσει στην επίλυση του προτος του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, αναφέρει σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΤΧΣ Γιώργος Μιχελής, με αφορμή τη δημοσιο της ετήσιας οικονομικής έκθεσης του ΤΧΣ που έληξε το 2015.

Άλλες προτεραιότητες του Ταμείου, είναι να προτείνει βελτιώσεις στις πρακτικές εταιρικής διακυβέρνησης, να παρακολουθεί την υλο και συμμόρφωση των τραπεζών με τις συμφωνίες πλαισίου συνς, να επιβλέπει τις συναλλαγές και τις κυριότερες εταιρικές πράξεις και τέλος να ενισχύσει τις υποδομές του Ταμείου.

Στο μεταβαλλόμενο οικονομικό και επιχειρηματικό , το Ταμείο θα συνεχίσει να συμβάλλει στη διατήρηση της ς του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας αντίστοιχα, προσθέτει ο κ. Μιχελής.

Ο Γιώργος Μιχελής, επισημαίνει επίσης ότι το ΤΧΣ εγκαίρως και επιτυχώς εκπλήρωσε όλες τις δεσμεύσεις που προβλέπονταν στο Μνημόνιο Συνεννόησης μεταξύ της Ελληνικής ς και τους εταίρους της. Οι δεσμεύσεις αυτές περιλάμβαναν μεταξύ άλλων, την ολοκλήρωση της τρίτης ς των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, την τροποποίηση του νόμου του Ταμείου προκειμένου να αντικατοπτρίζει το νέο ρόλο του, το σχέδιο δράσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και την αξιολόγηση των Διοικητικών Συμβουλίων και των Επιτροπών των συστημικών τραπεζών.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση