Βρίσκεστε εδώ:  / FEATURED / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Τ. Πετρόπουλος: Δεν θα μειωθούν 1.420.000 συντάξεις και θα αυξηθούν 620.000
Τ. Πετρόπουλος: Δεν θα μειωθούν 1.420.000 συντάξεις και θα αυξηθούν 620.000

Τ. Πετρόπουλος: Δεν θα μειωθούν 1.420.000 συντάξεις και θα αυξηθούν 620.000

«Σε λίγες μέρες, θα επιβεβαιωθεί από τους συνταξιούχους. Δεν θα περικοπούν οι . Μάλιστα 1.420.000 δεν θα μειωθούν και σε αυτές πρέπει να προστεθούν και 620.000 συντάξεις που θα αυξηθούν, με μέσο όρο αύξησης περίπου 90 έως 96 μηνιαίως», ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας απόψε στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

«Οι αγρότες θα αρχίσουν να έχουν σταδιακά στις τους», είπε επίσης ο υφυπουργός Εργασίας σημειώνοντας πως παρόλα αυτά το «θέλει να τους υποβαθμίσει και πάλι στην κατάσταση του ΟΓΑ που το 2025 δεν θα μπορούσε να δώσει τη βασική ».

«Να το ακούσουν αυτό οι αγρότες. Ότι δηλαδή θέλουν να τους αποσπάσουν από το σώμα των υπολοίπων πολιτών και να τους υποβαθμίσουν σε μια πείνας, ενώ ήδη επιτυγχάνεται και θα επιβεβαιωθεί η συντάξεων για τους αγρότες», είπε ο Τάσος Πετρόπουλος.

«Ο ελληνικός λαός σάς παρακολουθεί να υπόσχεστε μια άλλη κατάσταση στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, με διάλυση του ΕΦΚΑ, με μεταφορά της επικουρικής ασφάλισης στον ιδιωτικό χώρο, δηλαδή πλήρη κατάρρευση κάθε παροχής της επικουρικής σύνταξης», ανέφερε επίσης ο Τάσος Πετρόπουλος απευθυνόμενος στη ΝΔ και πρόσθεσε «αυτά ακούμε από τη ΝΔ. Δεν ακούμε ενίσχυση των δικαιωμάτων στην κοινωνική ασφάλιση και τις συντάξεις. Είναι προδιαγεγραμμένη η μοίρα των συνταξιούχων με την τεράστια καταστροφή που υπόσχεται για το η ΝΔ».

Ο υφυπουργός Εργασίας σχολίασε και την κριτική για την πολιτική της κυβέρνησης, αναφορικά με τους ελεύθερους .

«Πως γίνεται να τους έχουμε κατασπαράξει, πως γίνεται εμείς να έχουμε σφαγιάσει τους ελεύθερους και να έχουμε εισπράξει 1,7 δισ. λιγότερα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά του νόμου Κατρούγκαλου; Δεν στέκει», είπε ο κ. Πετρόπουλος σημειώνοντας ότι παρόλα αυτά σημειώθηκε από ασφαλιστικές εισφορές διότι αυξήθηκε η εισπραξιμότητα.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνταγματικός ο Νόμος Χατζηδάκη 4865/20 για την αναμόρφωση των Δασικών Χαρτών - https://t.co/1kZCRb35kQ… -

  • Συνάντηση Κ. Παπανάτσιου με εκπροσώπους της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας - https://t.co/J8FYmP5vU6… -

  • #συλλήψεις και πρόστιμα στη Μαγνησία #συλλήψεις - https://t.co/MzAQZUgiJQ -

"Αλιεύοντας" την είδηση