Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Συνάντηση υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Εμπορίου & Βιομηχανίας της Ιαπωνίας
Συνάντηση υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Εμπορίου & Βιομηχανίας της Ιαπωνίας

Συνάντηση υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Εμπορίου & Βιομηχανίας της Ιαπωνίας

Κατά τη συνάντηση, ο Ιάπωνας υπουργός ζήτησε την υποστήριξη της Ελλάδας στην υποψηφιότητα της Οσάκα για τη διοργάνωση της διεθνούς ς EXPO 2025, παραδίδοντας επίσημη επιστολή του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Shinzo Abe προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι η θα αποτελέσει ευκαιρία για ουσιαστική ενίσχυση των διμερών οικονομικών σχέσεων.

Ο αρόεδρος, ενημέρωσε την ιαπωνική αροσωπεία για τη νέα φάση ανάκαμψης στην οποία βρίσκεται σήμερα η ελληνική , καθώς και για τις θετικές προοπτικές της. Υπογράμμισε, ακόμη, τα συγκριτικά πλεονετα της χς ως επενδυτικού προορισμού.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό οι άριστες πολιτικές και πολιτιστικές Ελλάδας και Ιαπωνίας να αποκτήσουν ισχυρότερη έκφραση στο οικονομικό πεδίο.

Στην κατεύθυνση αυτή, αναμένεται να συμβάλει η Συμφωνία Εταιρικής Σχέσης και Συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και της Ιαπωνίας, που πρόσφατα υπεγράφη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση