Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης με κλιμάκιο στελεχών της Παγκόσμιας Τράπεζας
Συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης με κλιμάκιο στελεχών της Παγκόσμιας Τράπεζας

Συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης με κλιμάκιο στελεχών της Παγκόσμιας Τράπεζας

Για την προώθηση της οικονομικής συνεργασίας στα δυτικά Βαλκάνια

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε  στο Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης παρουσία των γ.γ. Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόη Λαμπριανίδη, γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων κ. Παναγιώτη Κορκολή, ειδικού γραμματέα   Νίκου Μαντζούφα και στελεχών του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, με τεχνικό κλιμάκιο της Παγκόσμιας Τράπεζας, προκειμένου να συζητηθούν οι ευκαιρίες που διανοίγονται για την της οικονομικής συνεργασίας στα δυτικά Βαλκάνια και το νευραλγικό ρόλο της Ελλάδος για την προώθηση επενδύσεων στους τομείς δικτύων, υποδομών, μεταφορών και εμπορίου στην περιοχή.

Οι εκπρόσωποι της Παγκόσμιας Τράπεζας παρουσίασαν το σχεδιασμό του διεθνούς οργανισμού για την προώθηση του έργου που έχουν αναλάβει στα δυτικά Βαλκάνια με σκοπό την και διευκόλυνση των εμπορικών ροών στα Βαλκάνια, τη βελτίωση των μεταφορών, εφοδιασμού και διαμετακόμισης και ανέδειξαν τις ευκαιρίες που διαμόρφωσε η μεταξύ Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας στην κατεύθυνση δημιουργίας προϋποθέσεων για τη θεσμική και οικονομική αναβάθμιση των Βαλκανίων.

Από την πλευρά του Υπουργείου Οικονομίας διατυπώθηκε πως η έχει ως στόχο να αξιοποιήσει τους εμπορικούς διαδρόμους που δυνητικά θα προκύψουν στην πλήρη ανάπτυξη του έργου, ενώ τα άμεσα και έμμεσα οφέλη θα περιλαμβάνουν τη διεύρυνση των οικονομικών-διαμετακομιστικών δυνατοτήτων των μεγάλων λιμένων (Πειραιά και Θεσσαλονίκης), την ταχύτερη μεταφορά εμπορευμάτων, την αξιοποίηση και επέκταση των σιδηροδρομικών δικτύων και την κατοχύρωση της χώρας ως σημαντικό κόμβο διεθνούς εμπορικής δραστηριότητας.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Υποβολή αιτήσεων στήριξης προς Ένταξη στο υπομέτρο 6.1 « Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» - https://t.co/cDDkfvaqIo -

  • Ολοκληρώθηκε στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων η συζήτηση για την κρατική αρωγή - https://t.co/9oh0AEVD7E -

  • Ένα θετικό κρούσμα στα rapid test στο Βελεστίνο - https://t.co/JyvbRTTU3w -

"Αλιεύοντας" την είδηση