Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Συμψηφισμός επιστροφών φόρου εισοδήματος με ΕΝΦΙΑ
Συμψηφισμός επιστροφών φόρου εισοδήματος με ΕΝΦΙΑ

Συμψηφισμός επιστροφών φόρου εισοδήματος με ΕΝΦΙΑ

Συμψηφισμό των επιστροφών τους, που περιμένουν από την , με τις οφειλές τους για τον θα δουν τις επόμενες μέρες πολλοί φορολογούμενοι, καθώς το υπουργείο Οικονομικών θα εφαρμόσει και πάλι το σύστημα αυτό.

Υπολογίζεται ότι περίπου 600.000 φορολογούμενοι δικαιούνται ς φόρου, συνολικού ύψους 240 εκατ. . Πολλοί από αυτούς θα λάβουν έως τις 31 Αυγούστου το σημείωμα για την πληρωμή , που θα αναρτηθεί στο Taxisnet.

Η θα φροντίσει για τον συμψηφισμό. Αρκετά πριν λήξει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, στις 29 Σεπτεμβρίου, θα έχει γίνει ο των επιστροφών με τις οφειλές για τον ΕΝΦΙΑ.

Σε περίπτωση ζευγαριών στα οποία ο ΕΝΦΙΑ χρεώνεται σε άλλο σύζυγο από αυτόν που έχει λαμβάνειν φόρου, ο δεν θα γίνει κεντρικά από την ΑΑΔΕ. Οι φορολογούμενοι θα κληθούν να υποβάλουν αίτημα συμψηφισμού στις εφορίες τους.

Στην περίπτωση που η επιστροφή φόρου υπερβαίνει τον οφειλόμενο ΕΝΦΙΑ, η διαφορά θα κατατίθεται στον λογαριασμό του φορολογουμένου. Στην αντίθετη περίπτωση, αν η οφειλή υπερβαίνει την επιστροφή, ο φορολογούμενος θα κληθεί να καλύψει τη διαφορά, καταβάλλοντας το αντίστοιχο ποσό στην .

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση