Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Συμψηφισμός επιστροφών φόρου εισοδήματος με ΕΝΦΙΑ
Συμψηφισμός επιστροφών φόρου εισοδήματος με ΕΝΦΙΑ

Συμψηφισμός επιστροφών φόρου εισοδήματος με ΕΝΦΙΑ

Συμψηφισμό των επιστροφών τους, που περιμένουν πό την εφορί, με τις τους για τον ΕΦΙΑ θα δουν τις επόμενες μέρες πολλοί , καθώς το υπουργείο Οικονομικών θα εφαρμόσει και πάλι το σύστημα αυτό.

Υπολογίζεται ότι περίπου 600.000 φορολογούμενοι δικαιούνται επιστροφής φόρου, συνολικού ύψους 240 εκατ. . Πολλοί από αυτούς θα λάβουν έως τις 31 Αυγούστου το σημείωμα για την πληρωμή ΕΦΙΑ, που θα αναρτηθεί στο Taxisnet.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα φροντίσει για τον συμψηφισμό. Αρκετά πριν λήξει η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, στις 29 Σεπτεμβρίου, θα έχει γίνει ο συμψηφισμός των επιστροφών με τις για τον ΕΝΦΙΑ.

Σε περίπτωση ζευγαριών στα οποία ο ΕΝΦΙΑ χρεώνεται σε άλλο σύζυγο από αυτόν που έχει λαμβάνειν επιστροφή φόρου, ο συμψηφισμός δεν θα γίνει κεντρικά από την ΑΑΔΕ. Οι φορολογούμενοι θα κληθούν να υποβάλουν αίτημα συμψηφισμού στις εφορίες τους.

Στην περίπτωση που η επιστροφή φόρου υπερβαίνει τον οφειλόμενο ΕΝΦΙΑ, η διαφορά θα κατατίθεται στον λογαριασμό του φορολογουμένου. Στην αντίθετη περίπτωση, αν η υπερβαίνει την επιστροφή, ο φορολογούμενος θα κληθεί να καλύψει τη διαφορά, καταβάλλοντας το αντίστοιχο στην εφορία.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση