Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Συμφωνία των κρατών -μελών για επέκταση κι ενίσχυση του Επενδυτικού Σχεδίου Γιούνκερ για την Ευρώπη
Συμφωνία των κρατών -μελών για επέκταση κι ενίσχυση του Επενδυτικού Σχεδίου Γιούνκερ για την Ευρώπη

Συμφωνία των κρατών -μελών για επέκταση κι ενίσχυση του Επενδυτικού Σχεδίου Γιούνκερ για την Ευρώπη

Τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν στις 6 Δεκεμβρίου με την πρόταση της Επιτροπής για παράταση, επέκταση και ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), τον πυρήνα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη της Επιτροπής Γιούνκερ.

Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ τάχθηκαν υπέρ της πρότασης της Επιτροπής για επέκταση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), τόσο σε επίπεδο διάρκειας λειτουργίας όσο και σε επίπεδο χρηματοδοτικής ικανότητας («ΕΤΣΕ 2.0»). Η συμφωνία αυτή είναι καθοριστικής σημασίας δεδομένου ότι καταδεικνύει την προσήλωση όλων των ενδιαφερόμενων φορέων να συμβάλουν στη διαρκή επιτυχία του ΕΤΣΕ και του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη στο σύνολό του.

Επίσης, το Συμβούλιο ενέκρινε συμπεράσματα στα οποία συνιστάται ότι τα εμπόδια για επενδύσεις πρέπει να αντιμετωπίζονται ως μέρος του «τρίτου πυλώνα» του Επενδυτικού Σχεδίου, το οποίο επιδιώκει τη βελτίωση του γενικού επενδυτικού περιβάλλοντος.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Γίρκι Κάταϊνεν, αρμόδιος για την απασχόληση, την ανάπτυξη, τις επενδύσεις και την ανταγωνιστικότητα, δήλωσε τα εξής: «Μόνο δύο έτη αφότου παρουσιάσαμε την ιδέα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων, οι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν σε χρόνο ρεκόρ για την επέκταση και την ενίσχυσή του ώστε να επιτυγχάνονται ακόμη περισσότερες και καλύτερες επενδύσεις.»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση