Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Στουρνάρας: Χαλάρωση των capital controls με στόχο νέες καταθέσεις
Στουρνάρας: Χαλάρωση των capital controls με στόχο νέες καταθέσεις

Στουρνάρας: Χαλάρωση των capital controls με στόχο νέες καταθέσεις

Αμεση χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων, και συγκριμένα σε ότι αφορά στο όριο ανάληψης, προαναγγέλλει ο της Τράπεζας της Ελλάδος , σε συνέντευξης που παραχώρησε στην γερμανική εφ Handelsblatt.

Σύμφωνα με προδημοσιευμένο απόσπασμα της συνέντευξης, ο κ. προαναγγέλλει αύξηση του πλαφόν αναλήψεων, αλλά η χαλάρωση θα ισχύσει συγκεκριμένα για τις νέες καταθέσεις που θα φέρνουν οι πολίτες στις .

Στόχος είναι να δοθεί κίνητρο για επιστροφή χρημάτων στις ελληνικές τράπεζες, με δεδομένο ότι το επίπεδο καταθέσεων παραμένει σχεδόν αμετάβλητο από το καλοκαίρι του 2015, κι με άνω των 40 δισεκατομμυρίων καταγεγραμμένες εκροές.

«Θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο κίνητρο να πάρει τα χρήματα που έχει στα διαμερίσματά του και να το αποταμιεύσει στις τράπεζες», είπε στην Handelsblatt ο κ. .

Παρά τη μικρή επιστροφή καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα, δήλωσε βέβαιος ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν χρειάζονται νέα ανακεφαλαιο  ενώ σημείωσε ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν ένα από τα υψηλότερα επίπεδα κεφαλαιακής επάρκειας σε ολόκληρη την ευρωζώνη.

Αναφερόμενος στα «κόκκινα» δάνεια, που σύμφωνα με την αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια για την εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι στόχος των ελληνικών ιδρυμάτων είναι να μειώσουν την έκθεσή τους κατά 40 δισ. έως το 2019, δηλαδή στα 60 δισ. από τα περίπου 100 δισ. ευρώ που είναι σήμερα.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση