Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Στουρνάρας: Χαλάρωση των capital controls με στόχο νέες καταθέσεις
Στουρνάρας: Χαλάρωση των capital controls με στόχο νέες καταθέσεις

Στουρνάρας: Χαλάρωση των capital controls με στόχο νέες καταθέσεις

Αμεση χαλάρωση των κεφαλαιακών ελέγχων, και συγκριμένα σε ότι αφορά στο όριο ανάληψης, προαναγγέλλει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξης που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Σύμφωνα με προδημοσιευμένο απόσπασμα της συνέντευξης, ο κ. Στουρνάρας προαναγγέλλει αύξηση του πλαφόν αναλήψεων, αλλά η χαλάρωση θα ισχύσει συγκεκριμένα για τις νέες που θα φέρνουν οι στις .

Στόχος είναι να δοθεί κίνητρο για επιστροφή χρημάτων στις ελληνικές , με δεδομένο ότι το επίπεδο καταθέσεων παραμένει σχεδόν αμετάβλητο από το καλοκαίρι του 2015, κι με άνω των 40 δισεκατομμυρίων καταγεγραμμένες εκροές.

«Θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο κίνητρο να πάρει τα που έχει στα διαμερίσματά του και να το αποταμιεύσει στις τράπεζες», είπε στην Handelsblatt ο κ. Στουρνάρας.

Παρά τη μικρή επιστροφή καταθέσεων στο τραπεζικό σύστημα, δήλωσε βέβαιος ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν χρειάζονται νέα ανακεφαλαιοποίηση  ενώ σημείωσε ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν ένα από τα υψηλότερα επίπεδα κεφαλαιακής επάρκειας σε ολόκληρη την ευρωζώνη.

Αναφερόμενος στα «κόκκινα» δάνεια, που σύμφωνα με την ΤτΕ αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια για την εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι στόχος των ελληνικών ιδρυμάτων είναι να μειώσουν την έκθεσή τους κατά 40 δισ. έως το 2019, δηλαδή στα 60 δισ. από τα περίπου δισ. που είναι σήμερα.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνάντηση προέδρου ΟΛΒ ΑΕ με αντιπροσωπεία του #ΣΙΤΕΣΑΠ #ΣΙΤΕΣΑΠ - https://t.co/5WlFr2upTK -

  • Σε τροχιά ολοκλήρωσης η ηλεκτρική διασύνδεση της Σκιάθου #ηλεκτρικήδιασύνδεση #Σκιάθος - https://t.co/ErBqLBSSMX -

  • Ξεκινά η Ενισχυτική Διδασκαλία στη Γ' Λυκείου #ενισχυτικήδιδασκαλία - https://t.co/QErpFMbHU1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση