Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Στο σφυρί όλα τα ακίνητα των στρατηγικών κακοπληρωτών
Στο σφυρί όλα τα ακίνητα των στρατηγικών κακοπληρωτών

Στο σφυρί όλα τα ακίνητα των στρατηγικών κακοπληρωτών

Ανεβάζουν ταχύτητα οι τράπεζες στο θέμα των στρατηγικών κακοπληρωτών, δρομολογώντας τον πλειστηριασμό όλων των ακινήτων οι κάτοχοι των οποίων δεν συνεργάζονται με την για τη ρύθμιση της οφειλής τους.

Σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσουν το θετικό κλίμα και τη ζήτηση που υπάρχει στην ακινήτων, προχωρούν επίσης στη διασύνδεση της ηλεκτρονικής ς «eauction» με δικές τους πλατφόρμες, μέσω των οποίων παρέχουν στους υποψήφιους αγοραστές πρόσθετες πληροφορίες και του ακινήτου, έτσι ώστε να αναζωπυρώσουν και το ενδιαφέρον των υποψήφιων αγοραστών.

Αναβαθμίζοντας την πληροφόρηση που παρέχεται για τα ακίνητα που θα βγουν στον πλειστηριασμό το προσεχές διάστημα, επιδιώκεται το σύστημα των πλειστηριασμών να λειτουργήσει αποτελεσματικά και τα ακίνητα να μην καταλήγουν στις ίδιες τις τράπεζες, όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα. Στο πλαίσιο αυτό, η Εθνική Τράπεζα προχώρησε στη δημιουργία της ς «realestateonline», στην οποία περιλαμβάνονται τα ακίνητα που η ίδια η θα βγάλει σε πλειστηριασμό μέσω της πλατφόρμας των συμβολαιογράφων «eauction». Ο χρήστης του «realestateonline» μπορεί να δει φωτογραφία τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού του ακινήτου και επίσης να ενημερωθεί για μια σειρά χαρακτηριστικών του, όπως το έτος κατασκευής του, πόσα δωμάτια έχει, εάν έχει κεντρική θέρμανση κ.ά. έτσι ώστε να αξιολογήσει εάν τον ενδιαφέρει και να συμμετάσχει στον πλειστηριασμό, καταθέτοντας προσφορά με βάση τη διαδικασία που προβλέπεται για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, δηλαδή το «eauction».

Στην πλατφόρμα της Εθνικής Τράπεζας έχουν ανέβει ήδη τα πρώτα 370 ακίνητα που θα βγουν σε πλειστηριασμό το προσεχές διάστημα, και ο εγγεγραμμένος χρήστης της πλατφόρμας μπορεί, κάνοντας χρήση ειδικών λέξεων, να δει τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό σε συγκεκριμένες περιοχές ή σε καθορισμένες τιμές. Στελέχη από τις τράπεζες εξηγούν ότι μέχρι σήμερα οι υποψήφιοι αγοραστές δεν είχαν σε τέτοιους είδους πληροφόρηση και ουσιαστικά η πλατφόρμα «eauction» δεν μπορούσε να λειτουργήσει ως εργαλείο που θα ενεργοποιήσει τη ζήτηση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πλατφόρμες για δημοπρασίες ακινήτων έχουν τόσο η Eurobank με την επωνυμία «findyourproperty» όσο και η Τράπεζα Πειραιώς με την επωνυμία «properties4sale», μέσω των οποίων μπορούν να πωληθούν ακίνητα που είναι ήδη στην κυριότητα των δύο τραπεζών από προηγούμενους πλειστηριασμούς ή άλλες διαδικασίες. Η Τράπεζα Πειραιώς, μέσω του «properties4sale», έχει διαθέσει μέχρι σήμερα 139 ακίνητα και στις 9 Ιανουαρίου θα βγάλει προς διάθεση άλλα 26, ενώ η Eurobank από την πλευρά της μέσω της «business exchange» διαθέτει προς πώληση και ακίνητα τρίτων. Στις περιπτώσεις αυτές πρόκειται για ακίνητα που είναι ήδη στην κατοχή των τραπεζών, αλλά στόχος είναι η δυνατότητα της ρευστοποίησης ακινήτων και η παροχή της πρόσθετης πληροφόρησης στους ενδιαφερόμενους αγοραστές να παρέχεται και για τα ακίνητα που θα πλειστηριαστούν στο μέλλον.

Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «eauction» έχουν προγραμματιστεί 6.000 πλειστηριασμοί για τους προσεχείς μήνες. Στη λίστα περιλαμβάνεται πλήθος διαμερισμάτων μεσαίας ή μικρής αξίας, δηλαδή κάτω των 100.000 , οι κάτοχοι των οποίων, όπως υποστηρίζουν οι τράπεζες, δεν έχουν ανταποκριθεί σε προσπάθειες ρύθμισης της οφειλής, καθώς και μικρά ή μεγάλα ή εμπορικοί .

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση