Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Δημοσιονομικό κενό και διαπραγματεύσεις στη συνάντηση Παππά – Τσακαλώτου με Μοσκοβισί
Δημοσιονομικό κενό και διαπραγματεύσεις στη συνάντηση Παππά – Τσακαλώτου με Μοσκοβισί

Δημοσιονομικό κενό και διαπραγματεύσεις στη συνάντηση Παππά – Τσακαλώτου με Μοσκοβισί

 

Συνάντηση με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομιών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί είχαν το απόγευμα ο υπουργός Επικρατείας κ. και ο υπουργός αναπληρωτής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι οποίοι βρίσκονται στις Βρυξέλλες εξουσιοδοτημένοι από τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη να προχωρήσουν σε , προκειμένου να επιτευχθούν συγκλίσεις στην κατεύθυνση επίτευξης συμφωνίας με τους εταίρους.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η συνέχιση της διαδικασίας ς και ειδικότερα ο τρόπος σύγκλισης στο δημοσιονομικό κενό έως το τέλος του .

Το κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη στις Βρυξέλλες στον απόηχο της κοινοποίησης προς την Αθήνα σαφούς μηνύματος από τις εταίρους ότι θα πρέπει να υπάρξει ορατή στη πριν τη συνάντηση του κ. με την κ. Μέρκελ και τον κ. Ολαντ την Τετάρτη.

Αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συμφωνίας που επιδιώκεται, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε μεσοπρόθεσμη διευθέτηση, που θα αντιμετωπίσει το χρηματοδοτικό κενό και την έλλειψη ρευστότητας, για να προσθέσει ότι μια παράταση του υπάρχοντος προγράμματος από μόνη της, εάν συνεχισθεί με τα ίδια χρηματοδοτικά δεδομένα, δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα. Επισήμανε, επίσης, ότι η κυβέρνηση στην πρόταση της έχει θέσει το ζήτημα του χρέους.

Για την προοπτική ψήφισης ενδεχόμενης συμφωνίας στη Βουλή, ο κ. Σακελλαρίδης εμφανίσθηκε βέβαιος ότι εάν μια συμφωνία γιατί στην κοινοβουλευτική Ομάδα του θα είναι τέτοια που θα ψηφιστεί από τους του κόμματος.

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση