Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Στην οικονομία ήδη 1,5 δισ. ευρώ μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4
Στην οικονομία ήδη 1,5 δισ. ευρώ μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4

Στην οικονομία ήδη 1,5 δισ. ευρώ μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 4

 

 

Ο τέταρτος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής είναι σε εξέλιξη, με τις να συνεχίζουν την εκδήλωση ενδιαφέροντος, αλλά και να λαμβάνουν τα ποσά που δικαιούνται, ώστε να στηριχθούν άμεσα οι , αλλά και οι εργαζόμενοι σε αυτές.

Έτσι, καθώς η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση Επιστρεπτέας Προκαταβολής είναι ανοικτή έως τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η παροχή χρηματοδοτικής στήριξης στις επιχειρήσεις που έχουν ήδη συμπληρώσει την αίτησή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα “myBusinessSupport”. Την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η τρίτη καταβολή του τέταρτου κύκλου της χρηματοδοτικής στήριξης και πιστώθηκαν 410 εκατ. στους τραπεζικούς λογαριασμούς 97.662 δικαιούχων.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών,  Χρήστος Τριαντόπουλος, σημείωσε τα παρακάτω: «Μέσα σε μόλις μία εβδομάδα από την έναρξη υποβολής αιτήσεων, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει τη ανέρχεται σε 319.835, στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική στήριξη ύψους 1,53 δισ. . Πρόκειται για πληττόμενες από την κρίση της πανδημίας ατομικές, μικρές και μικρομεσαίες, επιχειρήσεις, επιχειρήσεις επαγγελματιών και επιστημόνων, αγροτικές επιχειρήσεις και εκμεταλλεύσεις, καθώς και μεσαίες και μεγαλύτερου μεγέθους επιχειρήσεις.

Όσον αφορά την περιφέρεια της ς, κατά τις τρεις πρώτες καταβολές του τέταρτου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, 27.495 επιχειρήσεις έχουν λάβει -συνολικά- 83,7 εκατ. ευρώ.

Από αυτό το ποσό τα 30,5 εκατ. ευρώ αφορούν 10.443 επιχειρήσεις της περιφερειακής ενότητας ς, τα 28,6 εκατ. ευρώ αφορούν 6.785 επιχειρήσεις της περιφερειακής ενότητας Μαγνησίας, τα 12,7 εκατ. ευρώ αφορούν 4.316 επιχειρήσεις της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων και τα 11,9 εκατ. ευρώ αφορούν 5.951 επιχειρήσεις της περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας.

Αθροιστικά, λοιπόν, κατά τους τρεις πρώτους κύκλους της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, αλλά και κατά τις πρώτες καταβολές του τέταρτου κύκλου, στη έχουν διοχετευθεί προς επιχειρήσεις της περιοχής 197,8 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται, ότι κατά τον τέταρτο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής στους δικαιούχους εντάσσονται -εφόσον πληρούν ορισμένες βασικές προϋποθέσεις- οι επιχειρήσεις ασχέτως νομικής φυσιογνωμίας και ασχέτως κλάδου δραστηριότητας, αρκεί να είχαν μείωση τζίρου σε σχέση με την περίοδο ς, οι ατομικές επιχειρήσεις, χωρίς ταμειακή και χωρίς εργαζόμενους -ασχέτως κλάδου δραστηριότητας- αρκεί να έχουν μείωση τζίρου, περιλαμβάνοντας, μεταξύ άλλων, επαγγελματίες, επιστήμονες, αλλά και αγροτικές ατομικές επιχειρήσεις (κατά κύριο επάγγελμα αγροτών), οι επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή, ασχέτως μείωσης τζίρου σε σχέση με την περίοδο ς και νομικής μορφής της επιχείρησης και οι επιχειρήσεις των περιοχών που επλήγησαν από τον “Ιανό” ασχέτως μείωσης τζίρου σε σχέση με την περίοδο αναφοράς.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζουν, με εντατικούς ρυθμούς την υλοποίηση των μέτρων στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, αποδεικνύοντας -ακόμα μία φορά- έμπρακτα τη διακηρυγμένη πρόθεσή της να στηρίξει με ταχύτητα, μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα τους πληττόμενους από την πανδημία, ούτως ώστε να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τις αρνητικές οικονομικές συνέπειες από την τρέχουσα δύσκολη κατάσταση».

Σημειώνεται, τέλος, ότι η διαδικασία του τέταρτου κύκλου είναι σε εξέλιξη μέχρι και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, ενώ μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, 28 Νοεμβρίου, είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον 384.999 επιχειρήσεις για χορήγηση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση