Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Στη δημοσιότητα 13.730 οφειλέτες με χρέη άνω των 150.000 ευρώ
Στη δημοσιότητα 13.730 οφειλέτες με χρέη άνω των 150.000 ευρώ

Στη δημοσιότητα 13.730 οφειλέτες με χρέη άνω των 150.000 ευρώ

Τα ονόματα 13.730 οφειλετών του δημοσίου, φυσικών και νομικών προσώπων, με ληξιπρόθεσμα χρέη άνω των 150.000 ευρώ, ανήρτησε στο διαδίκτυο η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Στόχος της δημοσιος των ονομάτων, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, είναι η πληροφόρηση και ενημέρωση των πολιτών, καθώς και η εμπέδωση της ς ς έναντι των συνεπών φορολογουμένων και η συμμόρφωση.

Τα ονόματα αναρτήθηκαν στο publicrevenue.gr και, όπως διευκρινίζεται, οι τους καθυστερούν για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους. Μάλιστα, πρόκειται για τις περιπτώσεις των οφειλετών, όπως σημειώνει η , που είχαν λάβει από τις ειδοποιητήρια e-mail, για να τακτοποιήσουν τις τους, αλλά δεν ανταποκρίθηκαν.

Εχουν εξαιρεθεί οι περιπτώσεις για τις οποίες έχει χορηγηθεί στον οφειλέτη διευκόλυνση για τμηματικές καταβολές του χρέους του και με την προϋπόθεση ότι αυτός είναι συνεπής με τους όρους της, καθώς και όταν -με δικαστική απόφαση- έχει διαταχθεί αναστολή της καταβολής των οφειλών αυτών.

Επίσης, ακολουθώντας σχετική γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, εξαιρούνται οι οφειλέτες (φυσικά πρόσωπα), των οποίων η οριστικο της ς δεν έχει τελεσιδικήσει, μέχρι σήμερα.

 

 

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Dark Mode

"Αλιεύοντας" την είδηση