Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Στα έντοκα γραμμάτια προσβλέπει η Αθήνα για να πληρώσει το ΔΝΤ
Στα έντοκα γραμμάτια προσβλέπει η Αθήνα για να πληρώσει το ΔΝΤ

Στα έντοκα γραμμάτια προσβλέπει η Αθήνα για να πληρώσει το ΔΝΤ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ.

Μί πόφαση της για στο όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων είναι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πιο άμεσος τρόπος εξασφάλισης ς, προκειμένου να πληρωθεί η δόση προς το ΔΝΤ στο τέλος του μήνα.

Η εκτίμηση αυτή διατυπώθηκε αμέσως μετά την ολο της συνάντησης του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, την Κριστίν εκ μέρους του ΔΝΤ, Γερούν Ντάισελμπλουμ του Eurogroup, στην οποία συμμετείχαν, επίσης, ο Μπενουά Κερέ της και ο Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί. Επιβεβαιώνει δε, ότι η Αθήνα δεν περιμένει ότι οι σημερινές κρίσιμες διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες θα οδηγήσουν σε λύση και συμφωνία.

Όπως διευκρίνισε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, η ελληνική πλευρά ήρθε έτοιμη να οριστικοποιήσει μία απόφαση, αλλά δεν περιμένει ότι το Eurogroup θα λάβει απόφαση, ενώ από τη σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης η κυβέρνηση προσδοκά μία θετική διατύπωση για συνέχιση των διαβουλεύσεων. Το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος τόνισε ότι οι θεσμοί ζήτησαν χρόνο να συζητήσουν και να διαβουλευθούν επί της ελληνικής πρότασης και να δουν τα σημεία στα οποία θεωρούν ότι χρειάζονται διευκρινίσεις.

“Είμαστε σε καλό σημείο στις . Κανείς δεν θα τραβήξει την πρίζα”, ήταν το σχόλιο κυβερνητικού στελέχους.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση