Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Στα έντοκα γραμμάτια προσβλέπει η Αθήνα για να πληρώσει το ΔΝΤ
Στα έντοκα γραμμάτια προσβλέπει η Αθήνα για να πληρώσει το ΔΝΤ

Στα έντοκα γραμμάτια προσβλέπει η Αθήνα για να πληρώσει το ΔΝΤ

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ.

Μία απόφαση της για αύξηση στο όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων είναι, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πιο άμεσος τρόπος εξασφάλισης χρηματοδότησης, προκειμένου να πληρωθεί η δόση προς το στο τέλος του μήνα.

Η εκτίμηση αυτή διατυπώθηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής της , Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, την Κριστίν Λαγκάρντ εκ μέρους του , Γερούν του , στην οποία συμμετείχαν, επίσης, ο Μπενουά Κερέ της και ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί. Επιβεβαιώνει δε, ότι η Αθήνα δεν περιμένει ότι οι σημερινές κρίσιμες διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες θα οδηγήσουν σε λύση και συμφωνία.

Όπως διευκρίνισε στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, η ελληνική πλευρά ήρθε έτοιμη να οριστικοποιήσει μία απόφαση, αλλά δεν περιμένει ότι το θα λάβει απόφαση, ενώ από τη σύνοδο των ηγετών της Ευρωζώνης η κυβέρνηση προσδοκά μία θετική διατύπωση για συνέχιση των διαβουλεύσεων. Το ίδιο κυβερνητικό στέλεχος τόνισε ότι οι θεσμοί ζήτησαν χρόνο να συζητήσουν και να διαβουλευθούν επί της ελληνικής πρότασης και να δουν τα σημεία στα οποία θεωρούν ότι χρειάζονται διευκρινίσεις.

“Είμαστε σε καλό σημείο στις διαπραγματεύσεις. Κανείς δεν θα τραβήξει την πρίζα”, ήταν το σχόλιο κυβερνητικού στελέχους.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στο πρωτάθλημα ποδηλασίας Κεντρικής Ελλάδος η Νίκη Βόλου #πρωτάθλημαποδηλασίας - https://t.co/RVLMFgd4WU -

  • 1ο Εξεταστικό Κέντρο Μαγνησίας Πανελλαδικών Εξετάσεων ΕΠΑ.Λ. 2021 #1οΕΠΑΛΝΙωνίας - https://t.co/hzFDt6loFU -

  • Ρυθμίστηκαν μισθολογικά και ασφαλιστικά δημοσιογράφων στους δήμους #δημοσιογράφοι - https://t.co/s9izvFDVT8 -

"Αλιεύοντας" την είδηση