Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Σουλτς: «Σε ετοιμότητα για δάνεια έκτακτης ανάγκης προς την Ελλάδα»
Σουλτς: «Σε ετοιμότητα για δάνεια έκτακτης ανάγκης προς την Ελλάδα»

Σουλτς: «Σε ετοιμότητα για δάνεια έκτακτης ανάγκης προς την Ελλάδα»

Σε ετοιμότητα για τη χορήγηση έκτακτων δανείων προς την Ελλάδα βρίσκεται η όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

«Ίσως να χρειαστεί να χορηγήσουμε έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα, ούτως ώστε οι υπηρεσίες να μπορούν να δίνουν χρήματα στους πολίτες. Σύντομα, θα είναι διαθέσιμα τα ανάλογα κεφάλαια. Δε θα αφήσουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα στη μοίρα τους», είπε χαρακτηριστικά.

Προσθέτει μάλιστα ότι «η κατάσταση θα είναι πιο δύσκολη αν οι ψηφοφόροι απορρίψουν το σχέδιο μεταρρυθμίσεων των θεσμών στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Αλλά αν η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πλέον χρήματα, επειδή τα μεταρρυθμιστικά σχέδια των εταίρων θα έχουν απορριφθεί, τότε η κατάσταση σίγουρα δε θα βελτιωθεί. Χωρίς νέα χρήματα, δε θα πληρωθούν οι μισθοί, το σύστημα υγείας δεν θα λειτουργεί, οι και η ηλεκτροδότηση θα καταρρεύσουν και δε θα μπορούν να γίνουν εισαγωγές βασικών αγαθών, καθώς δε θα υπάρχουν τα χρήματα για να πληρωθούν».

«Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής. Η Ελλάδα χρειάζεται επείγουσα από το », σημειώνει η γερμανική εφημερίδα προσθέτοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ενδεχόμενη ανθρωπιστική .

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη τριών αλλοδαπών με πέντε κιλά κάνναβης στην Αγιά Λάρισας #κάνναβη - https://t.co/E1HqbMMQ8D -

  • Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης (Κ.Α.Π. 2021 -2027)… - https://t.co/4v1NlqxXAk -

  • H Λυρική στη Σκιάθο #ΕθνικήΛυρικήΣκηνή - https://t.co/fVAcKKVzkY -

"Αλιεύοντας" την είδηση