Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Σουλτς: «Σε ετοιμότητα για δάνεια έκτακτης ανάγκης προς την Ελλάδα»
Σουλτς: «Σε ετοιμότητα για δάνεια έκτακτης ανάγκης προς την Ελλάδα»

Σουλτς: «Σε ετοιμότητα για δάνεια έκτακτης ανάγκης προς την Ελλάδα»

Σε ετοιμότητα για τη χορήγηση έκτακτων δανείων προς την Ελλάδα βρίσκεται η Ε.Ε. όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

«Ίσως να χρειαστεί να χορηγήσουμε δάνεια έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα, ούτως ώστε οι υπηρεσίες να μπορούν να δίνουν χρήματα στους πολίτες. Σύντομα, θα είναι διαθέσιμα τα ανάλογα κεφάλαια. Δε θα αφήσουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα στη μοίρα τους», είπε χαρακτηριστικά.

Προσθέτει μάλιστα ότι «η κατάσταση θα είναι πιο δύσκολη αν οι Έλληνες ψηφοφόροι απορρίψουν το σχέδιο μεταρρυθμίσεων των θεσμών στο δημοψήφισμα της Κυριακής.

Αλλά αν η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πλέον χρήματα, επειδή τα μεταρρυθμιστικά σχέδια των εταίρων θα έχουν απορριφθεί, τότε η κατάσταση σίγουρα δε θα βελτιωθεί. Χωρίς νέα χρήματα, δε θα πληρωθούν οι μισθοί, το σύστημα υγείας δεν θα λειτουργεί, οι συγκοινωνίες και η ηλεκτροδότηση θα καταρρεύσουν και δε θα μπορούν να γίνουν εισαγωγές βασικών αγαθών, καθώς δε θα υπάρχουν τα χρήματα για να πληρωθούν».

«Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής. Η Ελλάδα χρειάζεται επείγουσα βοήθεια από το εξωτερικό», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα προσθέτοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ενδεχόμενη ανθρωπιστική κρίση.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Απεβίωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος #ΘεόδωροςΠάγκαλος - https://t.co/sCWX8qxpLw -

  • Γιατί οι άνθρωποι κάνουν λιγότερο #σεξ; #σεξ - https://t.co/7AyE5YcwPo -

  • Εκλογές: Φουντώνει η κόντρα για τη #φορολογία #φορολογία - https://t.co/TTc27Dhg1q -

"Αλιεύοντας" την είδηση