Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Σουλτς: «Σε ετοιμότητα για δάνεια έκτακτης ανάγκης προς την Ελλάδα»
Σουλτς: «Σε ετοιμότητα για δάνεια έκτακτης ανάγκης προς την Ελλάδα»

Σουλτς: «Σε ετοιμότητα για δάνεια έκτακτης ανάγκης προς την Ελλάδα»

Σε ετοιμότητα για τη χορήγηση έκτακτων δανείων προς την Ελλάδα βρίσκεται η όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του στη γερμανική εφ Welt am Sonntag.

«Ίσως να χρειαστεί να χορηγήσουμε δάνεια έκτακτης ανάγκης στην Ελλάδα, ούτως ώστε οι υπηρεσίες να μπορούν να δίνουν χρήματα στους . Σύντομα, θα είναι διαθέσιμα τα αν κεφάλαια. Δε θα αφήσουμε τους ανθρώπους στην Ελλάδα στη μοίρα τους», είπε χαρακτηριστικά.

Προσθέτει μάλιστα ότι «η κατάσταση θα είναι πιο δύσκολη αν οι Έλληνες ψηφοφόροι απορρίψουν το σχέδιο μεταρρυθμίσεων των θεσμών στο δημοψήφισμα της ς.

Αλλά αν η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει πλέον χρήματα, επειδή τα μεταρρυθμιστικά σχέδια των εταίρων θα έχουν απορριφθεί, τότε η κατάσταση σίγουρα δε θα βελτιωθεί. Χωρίς νέα χρήματα, δε θα πληρωθούν οι μισθοί, το σύστημα ς δεν θα λειτουργεί, οι και η ηλεκτροδότηση θα καταρρεύσουν και δε θα μπορούν να γίνουν βασικών αγαθών, καθώς δε θα υπάρχουν τα χρήματα για να πληρωθούν».

«Δεν έχει σημασία το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της ς. Η Ελλάδα χρειάζεται επείγουσα βοήθεια από το εξωτερικό», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα προσθέτοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια ενδεχόμενη .

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση