Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Συνεδριάζει το ΔΝΤ για την Ελλάδα
Συνεδριάζει το ΔΝΤ για την Ελλάδα

Συνεδριάζει το ΔΝΤ για την Ελλάδα

ΚΑΤΕΡΙΑ ΣΩΚΟΥ

ΟΥΑΣΙΚΤΟΝ- Νέα έκτακτη συνεδρίαση για την Ελλάδα θα έχει σήμερα στις 21:30 Ελλάδος το εκτελεστικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Στην άτυπη συνεδρίαση, στην οποία θα προεδρεύσει η επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού Κριστίν , ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος Πόουλ θα ενημερώσει το συμβούλιο για τις εξελίξεις στο Eurogroup της Δευτέρας.

Η πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ την Τρίτη μπορεί να ελάφρυνε λίγο το κλίμα, ωστόσο η ανησυχία των μελών του συμβουλίου παραμένει για το πως η Ελλάδα θα πραγματοποιήσει τις επόμενες πληρωμές της προς το Ταμείο. Τις τελευταίες ημέρες στελέχη του ΔΝΤ έχουν καταστήσει σαφές ότι για να συνεχισθεί η χρηματοδότηση του διεθνούς οργανισμού, το πρόγραμμα της χς θα πρέπει να είναι αξιόπιστο – αυτό σημαίνει επαρκώς χρηματοδοτημένο, αλλά και με ένα δημόσιο χρέος που να μπορεί να αξιολογηθεί ως βιώσιμο από το προσωπικό του Ταμείου.

Ενώ το ΔΝΤ παραπέμπει στους κανόνες του καταστατικού του, το κλειδί για την αποτροπή μίας χρεοκοπίας της Ελλάδας έχει περάσει σε έναν άλλο οργανισμό, ο πρόεδρος του οποίου τυχαίνει να βρίσκεται σήμερα στην Ουάσιγκτον. Πρόκειται για τον Μάριο Ντράγκι, που ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα δώσει λίγο νωρίτερα μία ομιλία στο ΔΝΤ, στο πλαίσιο της ετήσιας ς Μισέλ Καμντεσί. Καθώς τους επόμενους μήνες οι μεγαλύτερες εξωτερικές πληρωμές της Ελλάδος είναι προς την ΕΚΤ, αναλυτές εκτιμούν ότι η κεντρική τράπεζα έχει έναν ακόμη λόγο να συνεχίσει να παρέχει στην χώρα.

Μετά τη , ο κ. Ντράγκι θα έχει δημόσια συζήτηση με την κυρία . Όποια ουσιαστική συζήτηση έχουν για το θέμα, ωστόσο, αναμένεται να γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση