Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Συνεχίζονται στο δείπνο οι συνομιλίες Τσίπρα – Γιουνκέρ
Συνεχίζονται στο δείπνο οι συνομιλίες Τσίπρα – Γιουνκέρ

Συνεχίζονται στο δείπνο οι συνομιλίες Τσίπρα – Γιουνκέρ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το δείπνο μεταξύ του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ και του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο ς των δύο ανδρών.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο αρόεδρος της ς Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας . , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, ενώ στις Βρυξέλλες ενσωματώθηκε στην αποστολή και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευ. .

Στη διάρκεια της ς αναμενόταν να συζητηθεί η πρόταση της ελληνικής ς αλλά και να παρουσιαστεί στον κ. Τσίπρα το περιεχόμενο της πρότασης στην οποία κατέληξαν οι εκπρόσωποι των θεσμών από κοινού με την Γερμανίδα Καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, το βράδυ της Δευτέρας στο Βερολίνο.

Νωρίτερα, ο κ. επικοινώνησε τηλεφωνικά με Μέρκελ και Ολάντ και όπως ανέφεραν κυβερνητικές συμφώνησαν στην ανάγκη για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, συνοδευόμενος από τον επικεφαλής της ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG) Τόμας Βίζερ, δήλωσε κατά την άφιξή του στο κτίριο της Κομισιόν ότι χρειάζεται ακόμη σκληρή δουλειά.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν σήμερα το βράδυ περιμένουμε συμφωνία απάντησε ότι η συνάντηση του Ζαν – Κλοντ Γιούνκερ με τον Έλληνα πρωθυπουργό είναι σημαντική αλλά δεν θα ληφθούν αποφάσεις.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση