Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Συγκροτήθηκε η Ομάδα Εργασίας για τα κόκκινα δάνεια
Συγκροτήθηκε η Ομάδα Εργασίας για τα κόκκινα δάνεια

Συγκροτήθηκε η Ομάδα Εργασίας για τα κόκκινα δάνεια

ΑΠΕ-

Συγκροτήθηκε η Ομάδα Εργασίας και οι υπο-ομάδες εργασίας, για την εκπόνηση στρατηγικού σχεδιασμού διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων, με απόφαση του υπουργού Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργου Σταθάκη.

Η απόφαση που υπεγράφη σήμερα από τον υπουργό, αναφέρει ότι η συγκρότηση της Ομάδας Εργασίας έχει αντικείμενο την εκπόνηση ολιστικού στρατηγικού σχεδιασμού διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η συγκρότηση των υπο- ομάδων, εφόσον κατά την του προέδρου της απαιτηθεί, θα γίνει προς εξειδίκευση επιμέρους θεματικών ενοτήτων. Σκοπός είναι η σύνταξη οικονομικών αναλύσεων και μελετών, όπου κρίνεται απαραίτητο και η υποβολή προτάσεων προς τον υπουργό Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Μετά την των προτάσεων της, η Ομάδα Εργασίας θα παραμένει σε ισχύ και θα συνδράμει συμβουλευτικά τον υπουργό Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού και το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, στην παρακολούθηση υλοποίησης, για την ολιστική στρατηγική διαχείρισης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων.

Αναλυτικά, η απόφαση αναφέρει ότι στην ομάδα και στις υπο- ομάδες συμμετέχουν:

  • Ο Δημήτριος Λιάκος του Κωνσταντίνου, οικονομολόγος, επιστημονικός συνεργάτης της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης, ως πρόεδρος και:

σύμβουλοι του υπουργού Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού,εκπρόσωποι της Αντιπροεδρίας της Κυβέρνησης,εκπρόσωποι του υπουργείου Δικαιοσύνης ,εκπρόσωποι του Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων,εκπρόσωποι της Γενικής Γραμματείας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών,εκπρόσωποι του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του υπουργείου Οικονομικών,εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών,εκπρόσωποι του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ),εκπρόσωποι της Τράπεζας της Ελλάδας και εκπρόσωποι της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ).

Κατά τις εργασίες τις Ομάδας και των υπο-ομάδων, ο πρόεδρος δύναται να προσκαλεί ειδικούς επιστήμονες και εμπειρογνώμονες, προερχόμενους από το και των ιδιωτικό τομέα, για παροχή συμβουλών. Η ομάδα και οι υπο-ομάδες, παραδίδουν τα αποτελέσματα των εργασιών στον υπουργό Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού εντός 15 ημερών από τη συγκρότηση της Ομάδας Εργασίας, μέσω του προέδρου της.

Σημειώνεται τέλος, πως για τη συμμετοχή στην Ομάδα Εργασίας και στις υπο-ομάδες, δεν προβλέπεται αμοιβή.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση