Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Σε Βουλή και Βρυξέλλες η ελληνική πρόταση
Σε Βουλή και Βρυξέλλες η ελληνική πρόταση

Σε Βουλή και Βρυξέλλες η ελληνική πρόταση

Κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτη στη Βουλή από τη κυβέρνηση η νέα ελληνική πρόταση.

Τα μέτρα θα τεθούν προς συζήτηση στην Ολομέλεια αύριο, Παρασκευή, με κατεπείγουσες διαδικασίες, προκειμένου, όπως αναφέρεται, η κυβέρνηση να διεκδικήσει την εξουσιοδότηση να διαπραγματευτεί το Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες, με βάση τη πρόταση την οποία απέστειλε απόψε στους θεσμούς και έλαβε περίπου στις 11 το βράδυ ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπός του.

Άλλωστε ήδη από νωρίς το βράδυ, οι βουλευτές της κυβερνώσας πλειοψηφίας είχαν τεθεί σε κατάσταση κόκκινης επιφυλακής, έχοντας άπαντες ειδοποιηθεί να βρίσκονται σε ετοιμότητα άμεσης πρόσβασης σε έκτακτες κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο στις 8 το πρωί συνεδριάζουν από κοινού η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τα χρονικά περιθώρια είναι περισσότερο από ασφυκτικά, καθώς είναι γνωστός ο προγραμματισμός κρισιμότατων συνεδριάσεων και Συνόδων, μεθαύριο στη βελγική πρωτεύουσα.

«Δεν πρέπει να φτάσουμε στην Κυριακή. Μας περιμένουν με ‘’τσεκούρια’’», σχολίαζε σε κατ’ ιδίαν συζήτηση ένα εκ των κορυφαίων στελεχών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με εμφανή προβληματισμό και ανησυχία για τις εξελίξεις. Υπενθυμίζεται ότι ούτως ή άλλως και στο πρόσφατο επίσημο αίτημα για πρόγραμμα δανειοδότησης, υπάρχει επίσημα καταγεγραμμένη η βούληση για έναρξη εφαρμογής μέτρων από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Οι προγραμματισθείσες συναντήσεις της Κυριακής, απλώς επιταχύνουν τις εξελίξεις.

Την επιτείνει το γεγονός ότι τα μέτρα που τίθενται ως προαπαιτούμενο από την Ελλάδα, ώστε να καταστεί δυνατή μια συμφωνία στις παρούσες δραματικές συνθήκες κρίνονται ως ιδιαίτερα σκληρά και, υπό αυτό το πρίσμα, τροφοδοτούν ανησυχία στους κόλπους της δικομματικής πλειοψηφίας ως προς τον αριθμό των βουλευτών εκείνων του ή των ΑΝΕΛ που, δεδομένων των θέσεών τους, θα αρνηθούν ψήφο στο πακέτο των μέτρων.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμμετοχή της Νίκης Βόλου στην 1η ημερίδα επιδόσεων στο κλειστό κολυμβητήριο Λάρισας - https://t.co/4meSvzpwnJ… -

  • Γ. Καλτσογιάννης: Άμεση παρέμβαση για το υψηλό κόστος ενέργειας #υψηλόκόστοςενέργειας - https://t.co/n1KoTZ27Rj -

  • Κορωνοϊός – Μελέτη: Τι ισχύει για αυτοάνοσες αντιδράσεις και αυτοαντισώματα σε ασθενείς Covid… - https://t.co/Wjm4U1Dbso -

"Αλιεύοντας" την είδηση