Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Σε κατάσταση αναμονής..
Σε κατάσταση αναμονής..

Σε κατάσταση αναμονής..

Έτοιμη ν συνεχίσει τις διπραγματεύσεις ανά πάσα στιγμή δηλώνει η Αθήνα, που τελεί σε κατάσταση αναμονής έναντι των εταίρων.

Διαψεύδοντας τη σχετική φημολογία, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, Αλέξη , δηλώνουν ότι δεν έχει φθάσει στα χέρια του κάποια πρόταση την άλλη πλευρά και ότι ούτε ο ίδιος ούτε κάποιος άλλος Έλληνας αξιωματούχος συνομίλησε τηλεφωνικά με εκπρόσωπο των δανειστών.

Πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ότι από ελληνικής πλευράς είναι έτοιμο ένα κειμένου για να κατατεθεί προς τους εταίρους, εφόσον ζητηθεί. Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρίσκεται η ελληνική ομάδα του Brussels Group,, ωστόσο, δεν έχει λάβει ακόμα κάποια ειδο για επανάληψη των διαπραγματεύσεων, που η Αθήνα περίμενε ότι θα άρχιζαν νωρίς σήμερα.

Στον πάγο το Brussels Group

Από το Σάββατο έχουν “παγώσει” οι συζητήσεις σε Αθήνας – δανειστών σε επίπεδο Brussels Group (BG), με την κυβέρνηση να έχει στηρίξει τις ελπίδες της σε λύση.

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με πληροφορίες η απόσταση των δύο πλν επί των δημοσιονομικών θεμάτων ήταν περίπου 2 δισ . Επί της ουσίας οι ζητούσαν 2 δισ ευρώ περισσότερα μέτρα από ότι παρουσίαζε η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό οι απεσταλμένοι της Αθήνας δεν είχαν εντολή να συζητήσουν περισσότερες , ενώ παρόμοια ήταν η εικόνα και σε άλλα κρίσιμα θέματα.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση