Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Σε κατάσταση αναμονής..
Σε κατάσταση αναμονής..

Σε κατάσταση αναμονής..

Έτοιμη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις ανά πάσα στιγμή δηλώνει η Αθήνα, που τελεί σε κατάσταση αναμονής έναντι των εταίρων.

Διαψεύδοντας τη σχετική φημολογία, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, δηλώνουν ότι δεν έχει φθάσει στα χέρια του κάποια πρόταση την άλλη πλευρά και ότι ούτε ο ίδιος ούτε κάποιος άλλος Έλληνας αξιωματούχος συνομίλησε τηλεφωνικά με εκπρόσωπο των δανειστών.

Πηγές του αναφέρουν ότι από ελληνικής πλευράς είναι έτοιμο ένα προσχέδιο κειμένου για να κατατεθεί προς τους εταίρους, εφόσον ζητηθεί. Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρίσκεται η ελληνική ομάδα του Brussels Group,, ωστόσο, δεν έχει λάβει ακόμα κάποια ειδοποίηση για επανάληψη των διαπραγματεύσεων, που η Αθήνα περίμενε ότι θα άρχιζαν νωρίς σήμερα.

Στον πάγο το

Από το Σάββατο έχουν “παγώσει” οι συζητήσεις σε Αθήνας – δανειστών σε επίπεδο Brussels Group (BG), με την κυβέρνηση να έχει στηρίξει τις ελπίδες της σε πολιτική λύση.

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με πληροφορίες η απόσταση των δύο πλευρών επί των δημοσιονομικών θεμάτων ήταν περίπου 2 δισ ευρώ. Επί της ουσίας οι δανειστές ζητούσαν 2 δισ ευρώ περισσότερα μέτρα από ότι παρουσίαζε η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό οι απεσταλμένοι της Αθήνας δεν είχαν εντολή να συζητήσουν περισσότερες παρεμβάσεις, ενώ παρόμοια ήταν η εικόνα και σε άλλα κρίσιμα θέματα.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση