Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Σε κατάσταση αναμονής..
Σε κατάσταση αναμονής..

Σε κατάσταση αναμονής..

Έτοιμη να συνεχίσει τις ανά πάσα στιγμή δηλώνει η Αθήνα, που τελεί σε κατάσταση αναμονής έναντι των εταίρων.

Διαψεύδοντας τη σχετική φημολογία, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, δηλώνουν ότι δεν έχει φθάσει στα χέρια του κάποια πρόταση την άλλη πλευρά και ότι ούτε ο ίδιος ούτε κάποιος άλλος αξιωματούχος συνομίλησε τηλεφωνικά με εκπρόσωπο των δανειστών.

Πηγές του Μαξίμου αναφέρουν ότι από ελληνικής πλευράς είναι έτοιμο ένα κειμένου για να κατατεθεί προς τους εταίρους, εφόσον ζητηθεί. Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρίσκεται η ελληνική ομάδα του Brussels Group,, ωστόσο, δεν έχει λάβει ακόμα κάποια ειδοποίηση για επανάληψη των διαπραγματεύσεων, που η Αθήνα περίμενε ότι θα άρχιζαν νωρίς σήμερα.

Στον πάγο το Brussels Group

Από το Σάββατο έχουν “παγώσει” οι συζητήσεις σε Αθήνας – δανειστών σε επίπεδο Brussels Group (BG), με την να έχει στηρίξει τις ελπίδες της σε πολιτική λύση.

Είναι ενδεικτικό ότι σύμφωνα με πληροφορίες η απόσταση των δύο πλευρών επί των δημοσιονομικών θεμάτων ήταν περίπου 2 δισ ευρώ. Επί της ουσίας οι δανειστές ζητούσαν 2 δισ ευρώ περισσότερα μέτρα από ότι παρουσίαζε η . Στο πλαίσιο αυτό οι απεσταλμένοι της Αθήνας δεν είχαν εντολή να συζητήσουν περισσότερες παρεμβάσεις, ενώ παρόμοια ήταν η και σε άλλα κρίσιμα θέματα.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Aνοίγει τις πύλες του την Κυριακή ο ναός Αγίου Νικολάου Παλιουρίου Βόλου - https://t.co/qV3ia6Hdig… -

  • Όχημα με ηλικιωμένο οδηγό προσέκρουσε σε σταθμευμένα οχήματα #τροχαίοατύχημα - https://t.co/R6TYgPsPIT -

  • #φωτιά σε διαμέρισμα στον οικισμό Ξηροκάμπου #φωτιά - https://t.co/H1jdxlQ7PJ -

"Αλιεύοντας" την είδηση