Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Σχέδιο Γιούνκερ: Κινητοποίηση επενδύσεων άνω των 200 δισ. ευρώ σε όλη την Ευρώπη
Σχέδιο Γιούνκερ: Κινητοποίηση επενδύσεων άνω των 200 δισ. ευρώ σε όλη την Ευρώπη

Σχέδιο Γιούνκερ: Κινητοποίηση επενδύσεων άνω των 200 δισ. ευρώ σε όλη την Ευρώπη

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το σχέδιο Γιούνκερ αναμένεται να οδηγήσει σε ύψους 209 δισ. ευρώ στο σύνολο των 28 κρατών μελών. Το ποσό αυτό αντιπροσωπεύει τα δύο τρίτα του αρχικού στόχου για συνολικές ύψους 315 δισ. ευρώ τα οποία πρέπει να κινητοποιηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ). Οι πράξεις που εγκρίθηκαν στο πλαίσιο του ΕΤΣΕ αντιπροσωπεύουν σήμερα συνολική ποσού μόλις κάτω από 39 δισ. ευρώ.

Ο αντιπρόεδρος Κάταϊνεν, αρμόδιος για την , την Ανάπτυξη, τις και την Ανταγωνιστικότητα, δήλωσε τα εξής: «Οι αριθμοί αυτοί καταδεικνύουν σαφώς ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων εξακολουθεί να παρέχει σημαντική ώθηση στις , την και την ανάπτυξη σε ολόκληρη την . Με επενδύσεις ύψους 209 δισ. ευρώ που αναμένεται τώρα να κινητοποιηθούν, έχουμε φτάσει στο σημαντικό ποσοστό των δύο τρίτων του αρχικού μας στόχου ύψους 315 δισ. ευρώ. Προσβλέπω στη συνέχιση της συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα μέλη για ταχεία έγκριση της πρότασης του ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε τη συνέχιση της επιτυχίας του.»

Λόγω της συνεχιζόμενης επιτυχίας του, ο κατέστησε σαφές ότι η πρόταση για επέκταση και ενίσχυση του ΕΤΣΕ (η λεγόμενη «») αποτελεί μια από τις κορυφαίες νομοθετικές προτεραιότητες της Επιτροπής. Στόχος του σχεδίου Γιούνκερ αποτελεί επίσης η βελτίωση της προβολής των επενδυτικών έργων.

Για τον σκοπό αυτόν, η Ευρωπαϊκή Πύλη Επενδυτικών Έργων (ΕΠΕΕ) θα πρέπει να λειτουργεί ως πλατφόρμα αντιστοίχισης των φορέων υλοποίησης έργων με τους επενδυτές. Προκειμένου να καταστεί ευχερέστερη για τους υπευθύνους των σχεδίων η επισήμανση των επενδυτικών ευκαιριών, η ΕΠΕΕ έχει πλέον μειώσει το όριο για τα επιλέξιμα από 5 εκατ. ευρώ σε 1 εκατ. ευρώ και έχει αποσύρει το τέλος καταχώρισης.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Παγώνουν» τα μνημόνια με τη Βόρεια Μακεδονία #ΒόρειαΜακεδονία - https://t.co/7jiJzsb68O -

  • Δωροθέα Κολυνδρίνη: Επαναλειτουργία του ιστορικού «Μουτζούρη» στο Πήλιο #Μουτζούρης - https://t.co/1QFXrufECg -

  • Προς ολοκλήρωση οι Πανελλαδικές #εξετάσεις στα ΕΠΑΛ #εξετάσεις - https://t.co/mHPXWdJIXp -

"Αλιεύοντας" την είδηση