Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ρυθμίσεις έως 72 δόσεων για τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις
Ρυθμίσεις έως 72 δόσεων για τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις

Ρυθμίσεις έως 72 δόσεων για τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις

 

Eπιχειρήσεων και νοικοκυριών που επλήγησαν από την πανδημία

Το Υπουργείο Οικονομικών υιοθετεί ένα ακόμα μέτρο για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών που επλήγησαν από την πανδημία, αυξάνοντας σε έως 36 άτοκες ή 72 χαμηλότοκες δόσεις τη διάρκεια ς των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων που δημιουργήθηκαν από τον Μάρτιο του 2020 έως σήμερα, ενώ διευρύνει και την περίμετρο των δικαιούχων.

Ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών,  , σχολίασε σχετικά: «Το Υπουργείο Οικονομικών, έχοντας βρεθεί από την αρχή του ξεσπάσματος της κρίσης του κορωναϊού δίπλα στα και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία, προσφέρει μία ακόμα διευκόλυνση για όσους και όσες δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις τους.

Ειδικότερα, το Υπουργείο, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, ο Υπουργός Οικονομικών  Χρήστος Σταϊκούρας στη Βουλή, διευρύνει τον χρονικό ορίζοντα κάλυψης των οφειλών από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι και σήμερα, αυξάνει τον αριθμό των δόσεων από 24 άτοκες ή 48 χαμηλότοκες δόσεις με χαμηλό , σε 36 άτοκες ή χαμηλότοκες 72 δόσεις, ενώ επεκτείνει σημαντικά την περίμετρο ων δικαιούχων, συμπεριλαμβάνοντας όλους όσοι επλήγησαν οποιαδήποτε στιγμή από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα.

Πιο συγκεκριμένα, οι τρέχουσες φορολογικές (, εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ κτλ.) και ασφαλιστικές οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας, θα μπορούν να ρυθμιστούν σε έως 72 δόσεις με 2,5%, ή 36 δόσεις άτοκα, με καταβολή της 1ης δόσης τον Ιανουάριο του . Η ρύθμιση αφορά πληγέντα νομικά και φυσικά πρόσωπα και οφειλές που έχουν ήδη βεβαιωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η δυνατότητα ρυθμίσεων εκτιμάται πως αφορά 134.455 νομικά πρόσωπα, 392.785 φυσικά πρόσωπα που ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα και 299.195 φυσικά πρόσωπα μη επιτηδευματίες που έχουν δημιουργήσει μη ρυθμισμένα ληξιπρόθεσμα ύψους 2,26 δισ. ευρώ προς τη φορολογική αρχή την εν λόγω περίοδο και ανήκουν στις επιλέξιμες κατηγορίες πληττομένων.

Με τις νέες παρεμβάσεις, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών συνεχίζουν την εφαρμογή μέτρων στήριξης και διευκόλυνσης για όσους και όσες επλήγησαν από την πανδημία, αποδεικνύοντας την ετοιμότητά τους να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες όπου κρίνεται απαραίτητο. Βασικός μας γνώμονας είναι να στηριχθούν όσοι το έχουν ανάγκη, λαμβάνοντας υπόψη και τις δημοσιονομικές συνθήκες, προκειμένου να θέσουμε τα θεμέλια για μία ανθεκτικότερη κοινωνία με ισχυρό αναπτυξιακό δυναμικό και χωρίς αποκλεισμούς».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση