Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Reuters: Στον αέρα η συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ
Reuters: Στον αέρα η συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ

Reuters: Στον αέρα η συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ

Ουδέν νεώτερον απο τις Βρυξέλλες σχετικά με τη νέα . Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η κατέθεσε τις προτάσεις της αργά το βράδυ της Δευτέρας και μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει καμία απάντηση, ενώ όπως μεταδίδει το , ευρωπαίος αξιωματούχος δηλώνει ότι “δεν υπάρχει προγραμματισμένη του κ. Τσίπρα με την κα. Μέρκελ και τον κ. ”, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. – Λατινικής Αμερικής.

Αν δεν υπάρξει πρόοδος, δεν θα υπάρξει “, δήλωσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος. “Η και η Γερμανία δε βλέπουν τον λόγο για μία συνάντηση αυτή τη στιγμή…”

Οι χειρισμοί των εταίρων και η αδυναμία εξεύρεσης κοινού τόπου με τους θεσμούς έχουν προκαλέσει έντονη δυσφορία στην , που ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι δεν έχει λάβει καμία απάντηση επί των προτάσεων που απέστειλε τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνοδευόταν απο “δύο συμπληρωματικά κείμενα με συγκεκριμένες, εναλλακτικές επεξεργασίες για το δημοσιονομικό κενό και την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους”.

Οι προτάσεις αυτές κατατέθηκαν στον ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ Μοσκοβισί αργά το βράδυ της Δευτέρας και ” μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο ή απάντηση στην ελληνική αντιπροσωπεία, που παραμένει στις Βρυξέλλες”.

Το κλίμα στις Βρυξέλλες, πάντως, φαίνεται πολύ βαρύ, καθώς οι νέες προτάσεις της Αθήνας δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πιστωτών. Ακόμη και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, φέρεται πλήρως απογοητευμένος από τους χειρισμούς της Αθήνας. «Η Ελλάδα έχει πια χάσει τον σύμμαχό της, την Κομισιόν», φέρεται να είπε κατά τη χθεσινή του Κολεγίου των Επιτρόπων, υπογραμμίζοντας πως οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα που περιέχονται στη νέα πρόταση δεν είναι αυτοί που συμφώνησε με τον κ. Τσίπρα.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση