Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Reuters: Στον αέρα η συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ
Reuters: Στον αέρα η συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ

Reuters: Στον αέρα η συνάντηση Τσίπρα-Μέρκελ-Ολάντ

Ουδέν νεώτερον απο τις σχετικά με τη νέα . Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η Αθήνα κατέθεσε τις της αργά το βράδυ της Δευτέρας και μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει καμία απάντηση, ενώ όπως μεταδίδει το Reuters, ευρωπαίος αξιωματούχος δηλώνει ότι “δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Τσίπρα με την κα. Μέρκελ και τον κ. Ολάντ”, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής – Λατινικής Αμερικής.

Αν δεν υπάρξει πρόοδος, δεν θα υπάρξει συνάντηση“, δήλωσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος. “Η Γαλλία και η Γερμανία δε βλέπουν τον λόγο για μία συνάντηση αυτή τη στιγμή…”

Οι χειρισμοί των εταίρων και η αδυναμία εξεύρεσης κοινού τόπου με τους θεσμούς έχουν προκαλέσει έντονη δυσφορία στην Αθήνα, που ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι δεν έχει λάβει καμία απάντηση επί των προτάσεων που απέστειλε τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνοδευόταν απο “δύο συμπληρωματικά κείμενα με συγκεκριμένες, εναλλακτικές επεξεργασίες για το δημοσιονομικό κενό και την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους”.

Οι αυτές κατατέθηκαν στον ευρωπαίο Επίτροπο Πιέρ αργά το βράδυ της Δευτέρας και ” μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο ή απάντηση στην ελληνική αντιπροσωπεία, που παραμένει στις ”.

Το κλίμα στις Βρυξέλλες, πάντως, φαίνεται πολύ βαρύ, καθώς οι νέες προτάσεις της Αθήνας δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες των πιστωτών. Ακόμη και ο πρόεδρος της , Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, φέρεται πλήρως απογοητευμένος από τους χειρισμούς της Αθήνας. «Η έχει πια χάσει τον σύμμαχό της, την », φέρεται να είπε κατά τη χθεσινή του Κολεγίου των Επιτρόπων, υπογραμμίζοντας πως οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα που περιέχονται στη νέα πρόταση δεν είναι αυτοί που συμφώνησε με τον κ. Τσίπρα.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Έξι θετικά κρούσματα στα rapid-test στον Βόλο #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/HUoECWjxme -

  • Ομαλά η έναρξη Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων στη Μαγνησία #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/fjuUTf7If9 -

  • Αποτελέσματα Προαγωγικών εξετάσεων Κempo Karate 2021 #ΚempoKarate - https://t.co/494MBUSP8k -

"Αλιεύοντας" την είδηση