Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Πρώτη κατοικία: Ποιους αφορά η αναστολή δόσεων
Πρώτη κατοικία: Ποιους αφορά η αναστολή δόσεων

Πρώτη κατοικία: Ποιους αφορά η αναστολή δόσεων

Δεν φορούν όλους τους οι νέες εξγγελθείσες ρυθμίσεις (Α' 75/30.3.2020) για την αναστολή των δόσεων του νόμου Κατσέλη, αλλά μόνον αυτούς που εντάσσονται στους προστατευόμενους ΚΑΔ, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

Aναστολή της καταβολής των δόσεων του νόμου Κατσέλη έως σήμερα, πραγματοποιείται είτε στο πλαίσιο προσωρινής διαταγής ή της τελικής ρύθμισης για χρονικό διάστημα τριών μηνών, δηλαδή για Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 2020.

Η νέα ρύθμιση της 30ής Μαρτίου 2020 αφορά:

• οφειλέτες που υπέβαλαν την αίτηση στην ηλεκτρονική για την προστασία της πρώτης ς από την 1η Μαρτίου 2019 μέχρι σήμερα και έχουν κριθεί επιλέξιμες από την , με ταυτόχρονη αναστολή της διακράτησης της άλλης ακίνητης περιουσίας του «επιλέξιμου» οφειλέτη για χρονικό διάστημα τριών μηνών.

• υποψήφιους φορείς έχουν υπαχθεί στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης των οφειλών κατά το Ν.4469 / 2017

• οφειλέτες των οποίων η εργασίας έχει ανασταλεί

• ελεύθερους επαγγελματίες των οποίων το ΚΑΔ συμπεριλαμβάνεται στους ήδη

Η ανωτέρω ρύθμιση αναστολής της καταβολής των δόσεων του Νόμου Κατσέλη δεν αφορά δημόσιους υπαλλήλους, ανέργους και συνταξιούχους.

Για τους λόγους αυτούς, η εφαρμογή της παραπάνω αναστολής αφορά ένα μέρος των πολιτών που θα λάβουν την ειδική των 800 Ευρώ και τη μείωση της ενοικίασης πρώτης ς ή επαγγελματικής στέγης (για τις επιχειρήσεις που πλήττονται).

Καλούνται οι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα ή πρόκειται να προβούν σε σχετική ρύθμιση με πιστωτικά ιδρύματα να επικοινωνούν με το ΕΕΚΕ για να λάβουν σχετική καθοδήγηση στο τηλέφωνο 2108817730 ή στο email: info@eeke.gr.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση