Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Προετοιμασίες της ΕΕ ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Προετοιμασίες της ΕΕ ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Προετοιμασίες της ΕΕ ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Σήμερ, το Σώμ των Επιτρόπων συνεδρίασε στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  στις 28 και 29 Ιουνίου.

Η Επιτροπή έχει πλέον δημοσιεύσει τρία σημειώματα που αποτελούν τη βάση της συμβολής της στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο:

1. σημείωμα σχετικά με την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, στο οποίο παρέχει μια γενική επισκόπηση του τι έχει ήδη επιτευχθεί για την ενίσχυση της ΟΝΕ, το πού βρισκόμαστε σήμερα, καθώς και τα επόμενα βήματα που θα συζητηθούν κατά τη γενική σύνοδο κορυφής για το ευρώ στις 29 Ιουνίου·

2. σημείωμα σχετικά με τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της , στο οποίο υπενθυμίζει τα κύρια χαρακτηριστικά της πρότασης της Επιτροπής της 2ας Μαΐου 2018 για έναν σύγχρονο και δίκαιο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό για το διάστημα 2021-2027  και των προτάσεων για τα 37 προγράμματα για την υλοποίηση και την υποστήριξη των πολιτικών προτεραιοτήτων στις οποίες στηρίζεται ο νέος ·

3. σημείωμα σχετικά με τη μετανάστευση, στο οποίο παρέχει μια γενική επισκόπηση των εργασιών της τελευταίας τριετίας όσον αφορά το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δράσης για τη Μετανάστευση που πρότεινε η Επιτροπή Γιούνκερ τον Μάιο 2015, και επισημαίνει τους τομείς στους οποίους οι ηγέτες μπορούν να συνεχίσουν και να προχωρήσουν τη συζήτηση για τη μετανάστευση. 

Σήμερα ο πρόεδρος Γιούνκερ ενημέρωσε το Σώμα των Επιτρόπων σε συνέχεια της άτυπης συνάντησης ς της Κυριακής, στην οποία συμμετείχαν 16 κράτη μέλη με δική του πρωτοβουλία. Οι συζητήσεις υπήρξαν θετικές και εποικοδομητικές, και εστιάστηκαν στον τρόπο με τον οποίο κανένα κράτος μέλος δεν θα πρέπει να μένει αβοήθητο ή να υφίσταται δυσανάλογη πίεση, είτε πρόκειται για πρωτογενείς είτε για δευτερογενείς .

Υπάρχουν δύο ενημερωτικά δελτία με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η μελλοντική μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου θα παρέχει και θα αντιμετωπίζει τις δευτερογενείς , και σχετικά με τη διαχείριση της μετανάστευσης: πιθανοί τομείς όπου μπορεί να σημειωθεί πρόοδος κατά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου, διατίθενται εδώ.

Ο πρώτος Τίμερμανς ενημέρωσε επίσης το Σώμα των Επιτρόπων σε συνέχεια του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Τρίτης 26 Ιουνίου.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση