Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Προετοιμασίες της ΕΕ ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Προετοιμασίες της ΕΕ ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Προετοιμασίες της ΕΕ ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Σήμερα, το Σώμα των Επιτρόπων συνεδρίασε στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου  στις 28 και 29 Ιουνίου.

Η Επιτροπή έχει πλέον δημοσιεύσει τρία σημειώματα που αποτελούν τη βάση της συμβολής της στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο:

1. σημείωμα σχετικά με την εμβάθυνση της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, στο οποίο παρέχει μια γενική επισκόπηση του τι έχει ήδη επιτευχθεί για την ενίσχυση της ΟΝΕ, το πού βρισκόμαστε σήμερα, καθώς και τα επόμενα βήματα που θα συζητηθούν κατά τη γενική σύνοδο κορυφής για το στις 29 Ιουνίου·

2. σημείωμα σχετικά με τον επόμενο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ, στο οποίο υπενθυμίζει τα κύρια χαρακτηριστικά της πρότασης της Επιτροπής της 2ας Μαΐου 2018 για έναν σύγχρονο και δίκαιο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό για το διάστημα 2021-2027  και των προτάσεων για τα 37 προγράμματα για την υλοποίηση και την υποστήριξη των πολιτικών προτεραιοτήτων στις οποίες στηρίζεται ο νέος προϋπολογισμός·

3. σημείωμα σχετικά με τη , στο οποίο παρέχει μια γενική επισκόπηση των εργασιών της τελευταίας τριετίας όσον αφορά το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δράσης για τη που πρότεινε η Επιτροπή Γιούνκερ τον Μάιο 2015, και επισημαίνει τους τομείς στους οποίους οι ηγέτες μπορούν να συνεχίσουν και να προχωρήσουν τη συζήτηση για τη μετανάστευση. 

Σήμερα ο πρόεδρος Γιούνκερ ενημέρωσε το Σώμα των Επιτρόπων σε συνέχεια της άτυπης συνάντησης εργασίας της Κυριακής, στην οποία συμμετείχαν 16 κράτη μέλη με δική του πρωτοβουλία. Οι συζητήσεις υπήρξαν θετικές και εποικοδομητικές, και εστιάστηκαν στον τρόπο με τον οποίο κανένα κράτος μέλος δεν θα πρέπει να μένει αβοήθητο ή να υφίσταται δυσανάλογη πίεση, είτε πρόκειται για πρωτογενείς είτε για δευτερογενείς μετακινήσεις.

Υπάρχουν δύο ενημερωτικά δελτία διαθέσιμα με περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η μελλοντική μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου θα παρέχει και θα αντιμετωπίζει τις δευτερογενείς μετακινήσεις, και σχετικά με τη διαχείριση της μετανάστευσης: πιθανοί τομείς όπου μπορεί να σημειωθεί κατά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Ιουνίου, διατίθενται εδώ.

Ο πρώτος αντιπρόεδρος Τίμερμανς ενημέρωσε επίσης το Σώμα των Επιτρόπων σε συνέχεια του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της Τρίτης 26 Ιουνίου.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση