Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Πράσινο φως για τις πληρωμές από το Ταμείο Αλληλεγγύης
Πράσινο φως για τις πληρωμές από το Ταμείο Αλληλεγγύης

Πράσινο φως για τις πληρωμές από το Ταμείο Αλληλεγγύης

Στη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ελλάδα

Η Επιτροπή ενέκρινε την καταβολή πληρωμών για τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Ελλάδα από το Ταμείο Αλληλεγγύης, έπειτα από συμφωνία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου με την πρότασή της για χορήγηση βοήθειας. Τα χρήματα θα καταβληθούν στα κράτη μέλη τις επόμενες ημέρες και πάντως πριν από το τέλος του μήνα.

Τον Φεβρουάριο, η Επιτροπή είχε προτείνει να διατεθούν 104 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης σε τέσσερα κράτη μέλη τα οποία είχαν πληγεί από φυσικές καταστροφές το 2017· 49 εκατ. ευρώ για τις γαλλικές περιφέρειες του Αγίου Μαρτίνου και της Γουαδελούπης μετά τους τυφώνες Ίρμα και Μαρία· 50,6 εκατ. ευρώ για την Πορτογαλία και 3,2 εκατ. ευρώ για την Ισπανία μετά τις δασικές πυρκαγιές του καλοκαιριού και του Οκτωβρίου του 2017· τέλος, 1,3 εκατ. ευρώ στο ελληνικό νησί της Λέσβου ύστερα από τον σεισμό του Ιουνίου του 2017.

Η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου δήλωσε: «Η χρηματοδοτική αυτή στήριξη θα καλύψει ορισμένες δαπάνες που αναλαμβάνουν τα κράτη μέλη για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να ξεκινήσουν την ανοικοδόμηση μετά τις ζημιές. Είναι μια απτή απόδειξη της στήριξης που παρέχει η ΕΕ στα κράτη μέλη της, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, όταν αυτά βρίσκονται αντιμέτωπα με φυσικές καταστροφές.»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ευρωβαρόμετρο: οι Ευρωπαίες και οι Ευρωπαίοι στηρίζουν τις ψηφιακές αρχές #ψηφιακέςαρχές - https://t.co/u6DKwDIOaC -

  • #Alzheimer παρουσιάζει και η καρδιά - https://t.co/Q0OrUI80N3 -

  • Παράταση στην κατάθεση φακέλων του προγράμματος εξοικονόμησης ύδατος #εξοικονόμησηύδατος - https://t.co/RRCg0Kxs9y -

"Αλιεύοντας" την είδηση