Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Πίσω από τα χαμόγελα των ηγετών,σκληρή στάση μέσα στη Σύνοδο-νέο Eurogroup το Σάββατο
Πίσω από τα χαμόγελα των ηγετών,σκληρή στάση μέσα στη Σύνοδο-νέο Eurogroup το Σάββατο

Πίσω από τα χαμόγελα των ηγετών,σκληρή στάση μέσα στη Σύνοδο-νέο Eurogroup το Σάββατο

Το μεσημέρι του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί το νέο για την Ελλάδα έπειτα από το αδιέξοδο στο οποίο καξε το σημερινό.

Αθήνα και θεσμοί επιμένουν στις προτάσεις τους, ενώ πολλοί υπουργοί Οικονομικών της Ευροζώνης εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για τη μεταφορά της διαπραγμάτευσης στο και στη Σύνοδο Κορυφής.

FT: Οι ηγέτες της Ε.Ε. ετοιμάζουν Plan B

«Δόθηκε στην Αθήνα το τελεσίγραφο, καθώς οι ηγέτες της Ε.Ε. ετοιμάζουν Plan B» γράφουν στο αυριανό τους πρωτοσέλιδο οι Financial Times.

 

Στην Τραπεζική Επιτροπή Εθνικής Ασφάλειας και Διεθνούς Εμπορίου της  Γερουσίας συζητήθηκαν την Πέμπτη οι επιπτώσεις μίας ελληνικής χρεοκοπίας  για την αμερικανική και παγκόσμια οικονομία. Σε αυτή κατέθεσαν τέσσερις  ειδικοί – ο Μάθιου Σλότερ της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων Τακ, η  Κάρμεν Ράινχαρντ από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, και οι ερευνητές του  ινστιτούτου Peterson Τζέικομπ Κίρκεγκααρντ και του American Enterprise Institute Ντέσμοντ Λάχμαν.

Αν  και διαφώνησαν για τη σοβαρότητα των επιπτώσεων στον υπόλοιπο κόσμο,  όλοι περιέγραψαν με πολύ μελανά χρώματα την κατάσταση στην Ελλάδα.

Κανείς δεν αμφέβαλε ότι μία χρεοκοπία της Ελλάδας είναι πιθανή, ωστόσο ο  κ. Κίρκεγκαρντ εκτίμησε ότι θα υπάρξει συμφωνία διότι διαφορετικά, όπως είπε, «οι ελληνικές τράπεζες δεν θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα».

  Μετακίνηση 40.000 μεταναστών από Ελλάδα και Ιταλία θα προβλέπει το τελικό ανακοινωθέν της Συνόδου

Οι ηγέτες των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συμφωνήσουν να υποδεχθούν 40.000 αιτούντες άσυλο από την Ιταλία και την Ελλάδα, ώστε να αντιμετωπιστεί η κρίση των μεταναστών στη Μεσόγειο, αλλά θα αναβάλουν την απόφαση για το πώς θα κατανεμηθούν αυτοί, σύμφωνα με του ανακοινωθέντος το οποίο περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters.

Ομοσπονδία Ξενοδόχων: « του τουρισμού εν ψυχρώ» to 23% στη

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της ς Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος γράφει ότι 23% στη σημαίνει « του τουρισμού εν ψυχρώ».

 

πηγή:kathimerini.gr

 

"Αλιεύοντας" την είδηση