Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Παραίτηση Παναρίτη
Παραίτηση Παναρίτη

Παραίτηση Παναρίτη

Μετά την κλιμάκωση των αντιδράσεων που ακολούθησαν τον διορισμό της στην θέση του εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ελενα Παναρίτη ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ότι είναι “αδύνατον να τον αποδεχτεί”.

Προηγήθηκε η εκστρατεία εκτόνωσης της σοβαρής κρίσης που προκλήθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του και μετά την του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών το βράδυ της Κυριακής, ελήφθη η για “βελούδινο διαζύγιο” με πρωτοβουλία της κυρίας Παναρίτη.

Πάντως, το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται να καλύπτει πλήρως τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Βαρουφάκη, αναφέροντας ότι η της κ. Παναρίτη δεν έγινε μόνο από αυτόν, αλλά κατόπιν ς.

Παράλληλα, έγιναν επικοινωνίες με τους που έχουν εκδηλώσει αντιδράσεις και δυσαρέσκεια, υπογράφοντας και σχετικό κείμενο, αλλά και με τα υιπα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, προκειμένου να μην αυξηθεί ο αριθμός των υπογραφών, με την παροχή διαβεβαιωσεων το θέμα θα αντιμετωπιζόταν.

Η κ.Παναρίτη μεταξύ άλλων δήλωσε:”Ποτέ δεν ζήτησα αυτή την θέση, και δεδομένου ότι την αποδέχθηκα αποκλειστικά για να βοηθήσω την κυβέρνηση με την εμπειρία μου στον τρόπο λειτουργίας του ΔΝΤ [και αντίστοιχων οργανισμών], μου είναι αδύνατον να δεχθώ τον διορισμό μου εν μέσω των αρνητικών αντιδράσεων από και στελέχη του .

H χώρα διανύει την πιο δύσκολη περίοδο και για αυτό απαιτείται συ απέναντι σε σκληρούς δανειστές. Θα συνεχίσω να βοηθώ με όλες μου τις δυνάμεις την υπόθεση της εθνικής διαπραγμάτευσης και να στηρίζω την κυβέρνηση έως ότου η Ελλάδα απελευθερωθεί από τα μνημονιακά της δεσμά.”

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση