Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Παράταση ενός μήνα για αγορά πετρελαίου θέρμανσης
Παράταση ενός μήνα για αγορά πετρελαίου θέρμανσης

Παράταση ενός μήνα για αγορά πετρελαίου θέρμανσης

Ενδείξεις ότι ορισμένοι εκ των δικαιούχων του επιδόματος ς, το οποίο πιστώθηκε στους λογαριασμούς τους στις 30 Δεκεμβρίου, δεν προμηθεύτηκαν πετρέλαιο έχει το υπουργείο Οικονομικών.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να τους δοθεί δεύτερη ευκαιρία προκειμένου να αγοράσουν την ποσότητα που προβλέπει η σχετική απόφαση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου. Σημειώνεται ότι η χορήγηση του επιδόματος έγινε υπό την προϋπόθεση ότι οι δικαιούχοι να πραγματοποιήσουν αγορές πετρελαίου εσωτερικής καύσης ς αξίας, μεγαλύτερης ή ίσης με το διπλάσιο του  επιδόματος, έως 31 Δεκεμβρίου 2019. Σε διαφορετική περίπτωση θα βεβαιωνόταν επιστροφή ποσού ύστερα από διασταύρωση που θα έκανε η ΑΑΔΕ μέχρι 31 Μαρτίου.

Με τη νέα υπουργική απόφαση παρατείνεται η υποχρέωση αγοράς πετρελαίου εσωτερικής καύσης θέρμανσης, κατά ένα μήνα, έως 31 Ιανουαρίου 2020. Παράλληλα, μεταφέρεται κατά ένα μήνα αργότερα η διαδικασία διασταύρωσης των στοιχείων από την ΑΑΔΕ. Διαδικασία η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου 2020. Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών το πλήρες καταβλήθηκε σε περισσότερους από 600.000 δικαιούχους που είχαν υποβάλει τη σχετική αίτηση.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Τετάρτη εκπνέει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών . Σημειώνεται ότι τα τέλη παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες οχημάτων ανάλογα με τα κυβικά και το έτος πρώτης κυκλοφορίας του οχήματός τους θα πληρώσουν ως εξής:

• Από 22 έως 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000.

• Από 22 έως 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2001 έως 2005.

• Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010.

Οσα κυκλοφόρησαν μετά την πρώτη Νοεμβρίου 2010 οι τιμές των τελών κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές ρύπων. Η εξόφληση των τελών γίνεται μέσω τραπεζών,  e-banking ή στα ΕΛΤΑ. Η εκπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας ή η μη πληρωμή τους επισύρει στο 100% των τελών που αναλογούν στο . Αναλυτικά καταβάλλεται:

• Πρόστιμο ισόποσο των τελών, αν το είναι δίκυκλο ή τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.

• Πρόστιμο ίσο με το 50% των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο.

• Μηδενικό , αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση