Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Οριστική λύση ζητά από Μέρκελ,Ολάντ και Γιουνκέρ ο πρωθυπουργός
Οριστική λύση ζητά από Μέρκελ,Ολάντ και Γιουνκέρ ο πρωθυπουργός

Οριστική λύση ζητά από Μέρκελ,Ολάντ και Γιουνκέρ ο πρωθυπουργός

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Αγκελα ,το Φρανσουά Ολάντ και το Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με το Τύπου του πρωθυπουργού ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε στους τρεις ηγέτες τη πρόταση της Ελλάδας για μια αμοιβαία επωφελή ,που θα δίνει οριστική λύση και όχι μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος.

O πρωθυπουργός ενημέρωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο που συνεδρίασε την Κυριακή για τις συνομιλίες του με τους Ευρωπαίους ηγέτες,ενώ σήμερα το βράδυ αναχωρεί για τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην βελγική πρωτεύουσα βρίσκονται ήδη οι κ.κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νίκος Παππάς καθώς σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εκτός από τη και η τεχνική διαπραγμάτευση.

Από χθες το πρωί,ο πρωθυπουργός και οι επιτελείς του  βρίσκονται σε διαρκή ,αφού και στο Μέγαρο Μαξίμου οι κίνδυνοι της ρήξης,μετά και το «τελεσίγραφο Τουσκ»,είναι απολύτως ορατοί.Σύμφωνα με πληροφορίες και ενώ στο κυβερνητικό επιτελείο συνεχίζουν να ακούγονται φωνές υπέρ της παράτασης του αδιεξόδου στη Σύνοδο Κορυφής, «κλειδί» για την Αθήνα είναι στο πλαίσιο της όποιας ς να διασφαλίσει μια ρητή –και όχι ασαφή, όπως το 2012– δέσμευση έναρξης της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους τους επόμενους μήνες και τα επερχόμενα επώδυνα μέτρα να συνοδευθούν από ένα αναπτυξιακό πακέτο.

Ως αντάλλαγμα η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί μεταβολές στην πρόταση που έχει υποβάλει για τον ΦΠΑ, αλλά και να συζητήσει άλλα μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα, ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα με τους εταίρους στο μέτωπο του δημοσιονομικού κενού. Κατά τις ίδιες πηγές, η Αθήνα θα επιδιώξει, παράλληλα, μέχρι το «παρά ένα» της ολος της διαπραγμάτευσης να εγκριθούν ισοδύναμα, ώστε να αποτραπούν οι περικοπές στις . Ομως, όπως αφήνουν να εννοηθεί συνομιλητές του πρωθυπουργού, με δεδομένο πως το –βεβαίως και με την επιμονή του ΔΝΤ– έχει διαμηνύσει στην Αθήνα ότι προκειμένου να υπάρξει συμφωνία είναι προϋπόθεση μια άμεση παρέμβαση στο ασφαλιστικό, δεν θα πρέπει να αποκλείεται η κυβέρνηση να αποδεχθεί περικοπές στις υψηλές .

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση