Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Οριστική λύση ζητά από Μέρκελ,Ολάντ και Γιουνκέρ ο πρωθυπουργός
Οριστική λύση ζητά από Μέρκελ,Ολάντ και Γιουνκέρ ο πρωθυπουργός

Οριστική λύση ζητά από Μέρκελ,Ολάντ και Γιουνκέρ ο πρωθυπουργός

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Αγκελα Μέρκελ,το Φρανσουά Ολάντ και το Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης ς.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ο Αλέξης ς παρουσίασε στους τρεις ηγέτες τη πρόταση της Ελλάδας για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία,που θα δίνει οριστική λύση και όχι μετάθεση της αντιμετώπισης του προβλήματος.

O πρωθυπουργός ενημέρωσε το Κυβερνητικό Συμβούλιο που συνεδρίασε την Κυριακή για τις συνομιλίες του με τους Ευρωπαίους ηγέτες,ενώ σήμερα το βράδυ αναχωρεί για τις .

Σύμφωνα με πληροφορίες στην βελγική πρωτεύουσα βρίσκονται ήδη οι κ.κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος και ίκος καθώς σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εκτός από τη πολιτική και η τεχνική διαπραγμάτευση.

Από χθες το πρωί,ο πρωθυπουργός και οι επιτελείς του  βρίσκονται σε διαρκή σύσκεψη,αφού και στο Μέγαρο Μαξίμου οι κίνδυνοι της ρήξης,μετά και το «τελεσίγραφο Τουσκ»,είναι απολύτως ορατοί.Σύμφωνα με πληροφορίες και ενώ στο κυβερνητικό επιτελείο συνεχίζουν να ακούγονται φωνές υπέρ της παράτασης του αδιεξόδου στη Σύνοδο Κορυφής, «κλειδί» για την Αθήνα είναι στο πλαίσιο της όποιας συμφωνίας να διασφαλίσει μια ρητή –και όχι ασαφή, όπως το 2012– δέσμευση έναρξης της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους τους επόμε μήνες και τα επερχόμενα επώδυνα μέτρα να συνοδευθούν από ένα αναπτυξιακό πακέτο.

Ως αντάλλαγμα η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί μεταβολές στην πρόταση που έχει υποβάλει για τον ΦΠΑ, αλλά και να συζητήσει άλλα μέτρα εισπρακτικού χαρακτήρα, ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα με τους εταίρους στο μέτωπο του δημοσιονομικού κενού. Κατά τις ίδιες , η Αθήνα θα επιδιώξει, παράλληλα, μέχρι το «παρά ένα» της ολοκλήρωσης της διαπραγμάτευσης να εγκριθούν , ώστε να αποτραπούν οι περικοπές στις συντάξεις. Ομως, όπως αφήνουν να εννοηθεί συνομιλητές του πρωθυπουργού, με δεδομένο πως το –βεβαίως και με την επιμονή του ΔΤ– έχει διαμηνύσει στην Αθήνα ότι προκειμένου να υπάρξει συμφωνία είναι προϋπόθεση μια άμεση παρέμβαση στο ασφαλιστικό, δεν θα πρέπει να αποκλείεται η κυβέρνηση να αποδεχθεί περικοπές στις υψηλές συντάξεις.

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση