Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ολόκληρη η τελευταία ελληνική πρόταση (pdf)
Ολόκληρη η τελευταία ελληνική πρόταση (pdf)

Ολόκληρη η τελευταία ελληνική πρόταση (pdf)

Την τελευταία που κατατέθηκε στο Eurogroup της Πέμπτης, έχει στην διάθεσή της η «Κ».
H πρόταση αυτή αποτελεί το πιο πρόσφατο κείμενο της ελληνικής κυβέρνησης, το οποίο μάλιστα κατατέθηκε από το οικονομικό επιτελείο μόλις μισή ώρα πριν την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης.
Τα σημεία της πρότασης
Η πρόταση στοχεύει – μεταξύ άλλων – σε έσοδα από τον Φ.Π.Α που κυμαίνονται στο 0.93% του σε ετήσια βάση, αντί του 1% του που υποσχόταν η προηγούμενη.
Ακόμη, στο τελευταίο αυτό κείμενο η ελληνική κυβέρνηση επανέρχεται στην διατήρηση της έκπτωσης 30% στο στα , σημείο το οποίο δεν περιλαμβανόταν στην προηγούμενη πρόταση.
Ένα τρίτο, διαφορετικό από την προηγούμενη σημείο αφορά στον φόρο στις επιχειρήσεις. Αναλυτικά, στην προηγούμενη πρόταση προβλεπόταν αυτός να αυξηθεί από το 26% στο 29%, ενώ σε αυτό το πιο πρόσφατο κείμενο προβλέπεται στο 28%.
Παρότι η πρόταση αυτή δε  συζητήθηκε σε αντιπαραβολή με την πρόταση των θεσμών στο Eurogroup, ο επικεφαλής Γερούν Ντάισελμπλουμ έδωσε εντολή στους εκπροσώπους των θεσμών να τη μελετήσουν και να κρατήσουν τα επί μέρους σημεία, τα οποία θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε ένα ενδεχόμενο τελικό κείμενο μιας συμφωνίας, με τον όρο αυτά τα σημεία να μπορούν να εγκριθούν από τα κοινοβούλια των κρατών-μελών.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Πάσχοντες από αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να «βοηθήσουν» άθελά τους στην εξάπλωση της πανδημίας… - https://t.co/Wca698eNoj -

  • Κορωναϊός: «Ιστορική εμπειρία, όχι χαμένη χρονιά», λένε οι ψυχολόγοι - https://t.co/qAPNW8dDcs -

  • Σύσκεψη από εκπροσώπους σωματείων του Βόλου για τον αγωνιστικό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς… - https://t.co/T6tnJ9d7uI -

"Αλιεύοντας" την είδηση