Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι στηρίζουν την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους
Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι στηρίζουν την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους

Οι Ευρωπαίοι Πράσινοι στηρίζουν την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους

Συνάντηση των Οικολόγων Πράσινων με τον πράσινο ευρω, Sven Giegold, στην Αθήνα

Συνάντηση με το Γερμανό πράσινο ευρω, Sven Giegold, είχε αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων και ο Γιώργος την, Παρασκευή 20 Απριλίου, στα γραφεία του κόμματος στην Αθήνα. Αλληλέγγυος με την Ελλάδα και συχνός επισκέπτης τα τελευταία χρόνια, ο Sven Giegold είναι μέλος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά συμμετέχει και στην Ειδική επιτροπή σχετικά με το οικονομικό έγκλημα, τη φοροδιαφυγή και τη φοροαποφυγή.

Πολλά ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν, για την κατάσταση στις δύο χώρες αλλά και την Ευρώπη. και ήταν γόνιμος ο διάλογος. Αιχμή της συζήτησης η επικαιρότητα σχετικά με την ελάφρυνση του ελληνικού δημόσιου χρέους και την έξοδο της χώρας από το . Ο Sven Geigold επανέλαβε για μια ακόμη φορά την άποψη των Ευρωπαίων Πράσινων ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και απαιτείται δραστική ελάφρυνση του. Τόνισε όμως ότι η συγκυρία της νέας γερμανικής Κυβέρνησης, δεν θα είναι ιδιαίτερα βοηθητική.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στην κλιμάκωση του πολέμου και της έντασης στην περιοχής μας. όπου πρωταγωνιστεί η , με πολλαπλές προκλήσεις και προς την Ελλάδα. Ο Sven Giegold τόνισε την θέση των Ευρωπαίων Πράσινων ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης, και οι χώρες της έχουν κοινή ευθύνη για την προστασία τους. Καλωσόρισε παράλληλα την πρόταση του βουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, Γιώργου Δημαρά, προς τον Πρόεδρο της Βουλής για τη δημιουργία μιας Επιτροπής για την Ειρήνη. Η συζήτηση περιέλαβε και το θέμα των εξοπλισμών και την ανάγκη συντονισμού των ευρωπαϊκών κρατών, ώστε να απαλύνεται η υπέρμετρη επιβάρυνση χωρών όπως η Ελλάδα, αλλά και τα σκάνδαλα στον τομέα (που ταλαιπωρούν και την Γερμανία).

Η πολιτική κατάσταση στις χώρες της Ευρώπης και η πορεία προς τις Ευρωεκλογές 2019 αποτέλεσε τον τρίτο βασικό άξονα ανταλλαγής απόψεων. Καταγράφηκε η κοινή ανησυχία των παρισταμένων για την άνοδο της ακροδεξιάς σε όλον τον κόσμο και η ανάγκη συσπείρωσης και ριζικής αλλαγής πολιτικών για την αντιμετώπιση της. Από την πλευρά των Οικολόγων Πράσινων έγινε ενημέρωση σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του 14ου Συνεδρίου που έθεσε ως βασικό στόχο της πολιτικής ατζέντας του κόμματος την αυτόνομη κάθοδο του πράσινου -οικολογικού – εναλλακτικού χώρου στις Ευρωεκλογές, με τη συμμετοχή κάθε δημοκρατικού πολίτη, φορέα ή κινήματος που δέχεται και δεσμεύεται να συστρατευθεί με την Ευρωπαϊκή Πράσινη οικογένεια και σκοπό την εκλογή πράσινου ευρωβουλευτή. Ο Sven Giegold ανταποκρίθηκε και αναφέρθηκε με τη σειρά του στη γενικότερη πολιτική συνεργασιών των Ευρωπαίων Πράσινων με εναλλακτικές δυνάμεις που πιστεύουν και εργάζονται για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και αποφεύγουν τον αντισυστημικό λαϊκισμό.

Συζητήθηκαν επίσης οι άξονες αιχμής για την καμπάνια προς τις ευρωεκλογές. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στον κοινό και δυναμικό αγώνα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα (υδρογονάνθρακες, λιγνίτες) με αλλαγές στην ενέργεια, τις μεταφορές, το καταναλωτικό μοντέλο. Αλλά και τα θέματα του προσφυγικού και της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Μετά την συνάντηση, ο Sven Giegold δήλωσε σχετικά:«Η συνεργασία με το Κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, μέλος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, αξίζει να ενισχυθεί το επόμενο διάστημα, προκειμένου για τον κοινό στόχο της εκλογής οικολόγου πράσινου ευρωβουλευτή από την Ελλάδα το 2019».

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση