Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ο Βαρουφάκης, ετοιμάζεται για οικονομική πολιορκία
Ο Βαρουφάκης, ετοιμάζεται για οικονομική πολιορκία

Ο Βαρουφάκης, ετοιμάζεται για οικονομική πολιορκία

«Ο Βρουφάκης, ετοιμάζετι για οικονομική πολιορκία, ενώ εταιρείες εκδίδουν ιδιωτικά συναλλάγματα» τιτλοφορείται δημοσίευμα της Telegraph της Παρασκευής με συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

 

Ο κ. δήλωσε στη βρετανική ότι η εργάζεται ακόμα πάνω στο σενάριο ότι οι δανειστές θα επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εάν στο δημοψήφισμα κερδίσει το Όχι.

«Ευτυχώς, έχουμε αποθέματα πετρελαίου για έξι μήνες και αποθέματα φαρμάκων για τέσσερις» τονίζει στην Telegraph, προσθέτοντας ότι μία ειδική πενταμελής επιτροπή από το υπουργείο Οικονομικών, την ΤτΕ, τις εμπορικές ενώσεις και τις τράπεζες εργάζεται πυρετωδώς σε μια «αίθουσα πολέμου» κοντά στο γραφείο του, ασχολούμενη με τα απαραίτητα αποθέματα και θέτοντας προτεραιότητες.

«Τα τρόφιμα έχουν εξαιρεθεί από πάγωμα στις εισαγωγές αφότου οι κεφαλαιακοί έλεγχοι υιοθετήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο. Σιτηρά, κρέατα, , και άλλα τρόφιμα είναι δυνατόν να εισέλθουν στη χ ελεύθερα, αποτρέποντας μία πιθανή καταστροφή, ενόσω η πλήρης τουριστική σεζόν ξεκινά» σχολιάζει η εφημερίδα.

Ο κ. στη συνέχεια αναφέρει ότι «δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι η θα συνεχίσει να επιμένει στο επειδή και δικά τους λεφτά θα γίνουν καπνός. Η ευρωζώνη έχει έκθεση που υπερβαίνει τα 300 δισεκ. ευρώ με τη μία ή την άλλη μορφή» υπογραμμίζει.

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση