Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου αναλαμβάνει πρόεδρος των ΕΛΠΕ
Ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου αναλαμβάνει πρόεδρος των ΕΛΠΕ

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου αναλαμβάνει πρόεδρος των ΕΛΠΕ

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου, αναλαμβάνει τη θέση του προέδρου των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), ενώ διευθύνων σύμβουλος (από αναπληρωτής διευθύνων) τοποθετείται ο Ανδρέας Σιάμισιης, σύμφωνα με επιστολή των υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσαν τα ΕΛΠΕ, με την επιστολή γνωστοποιείται ο των παρακάτω μελών του Διοικητικού Συμβουλίου:

Ιωάννη Παπαθανασίου, Γεώργιου Αλεξόπουλου, Μιχαήλ Κεφαλογιάννη, Αλέξανδρου Μεταξά, Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου, Λουκά , Αλκιβιάδη Ψάρρα.

Εκφράζεται η επιθυμία ο Ιωάννης Παπαθανασίου να εκλεγεί ως μη εκτελεστικός πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Ανδρέας Σιάμισιης ως διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Τα ανωτέρω μέλη αντικαθιστούν τους συμβούλους που είχαν διορισθεί από το Ελληνικό Δημόσιο το 2018. Η του Διοικητικού Συμβουλίου για την συγκρότησή του σε Σώμα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019.

Ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας αναλαμβάνει ο Βασίλης Ανδρικόπουλος

Ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για θέματα Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας αναλαμβάνει ο Βασίλης Ανδρικόπουλος, ο οποίος είναι επιχειρηματίας/στέλεχος επιχειρήσεων.

Τα τελευταία 23 χρόνια ο κ. Ανδρικόπουλος εργάστηκε σε διοικητικές και επιτελικές θέσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έως σήμερα ήταν διευθύνων σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Green Cola Hellas ΑΕ, μέτοχος και αρόεδρος του supermarket, caremarket.gr καθώς και μέτοχος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του GFG Bakery, της αλυσίδας ελληνικών φούρνων που δημιουργήθηκαν πριν από δύο χρόνια στις ΗΠΑ.

Από το 1996, όταν ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία του, έχει εργαστεί σε κορυφαίες ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις. Σημαντικοί σταθμοί της πορείας του, η εργασία του στην DIΑGEO Plc, στην οποία διετέλεσε CFO για τις Ευρωπαϊκές Αγορές και μέλος της ηγετικής ομάδας της εταιρείας σε διεθνές επίπεδο, καθώς και η Ολυμπιακή Ζυθοποιία ΑΕ.

Eίναι απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης και έχει σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟ), ενώ έχει παρακολουθήσει σειρά Executive Trainings στο Harvard Business School και στο INSEAD πάνω σε οικονομικά θέματα.

Ολοκληρώθηκε η του Χρ. Σταϊκούρα με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ

Ολοκληρώθηκε, χωρίς να γίνουν δηλώσεις, η του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταικούρα με τον Γερούν Ντάισεμπλουμ.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των διαδικασιών επιλογής υποψηφίων για τη θέση του επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς τα ευρωπαϊκά μέλη του πρέπει να καταλήξουν ομόφωνα σε έναν κοινό υποψήφιο.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση