Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ο Κώστας Αγοραστός στο συνέδριο του ECONOMIST
Ο Κώστας Αγοραστός στο συνέδριο του ECONOMIST

Ο Κώστας Αγοραστός στο συνέδριο του ECONOMIST

«Η δικυβέρνηση είναι το ζητούμενο και το διακύβευμα σήμερα»

Η διακυβέρνηση είναι το ζητούμενο και το διακύβευμα σήμερα, τόνισε από το βήμα του συνεδρίου του ECONOMIST στο Λουτράκι με θέμα “Governance and Regional Arteries for Growth” ο, ς Περιφερειάρχης Θεσσαλίας .

«Η Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση είναι το αποτελεσματικό εργαλείο που θα οδηγήσει την πατρίδα μας στην παραγωγική ανασυγκρότηση για περισσότερες δουλειές, μικρότερους φόρους, μεγαλύτερο εισόδημα. Αυτή είναι η μεταρ που θα αμβλύνει τη γραφειοκρατία και θα βελτιώσει την καθημερινότητα κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Αυτή είναι η μεταρ για την της νέας εποχής».

Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην Ελλάδα της αυτος ως Ελλάδα της ς, της συνεργασίας, της αποτελεσματικότητας. «Το πιο εύκολο πράγμα ήταν να βρίσκουμε εχθρούς και να τα φορτώνουμε όλα, η κοινωνία να καταρρέει, τα προβλήματα να αυξάνονται, να συσσωρεύονται οι συγκρούσεις και να δημιουργούμε ένα κοινωνικό αυτοματισμό», συνέχισε ο κ. Αγοραστός.

«Εμείς δεν παραιτηθήκαμε, αλλά προσπαθήσαμε, προσαρμοστήκαμε και πετύχαμε, νικήσαμε». Ο κ. Αγοραστός τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός «απρόσωπου δημοσίου», ούτως ώστε να μειωθεί ο βαθμός εξάρτησης, ς, συναλλαγής. Ενώ τόνισε ότι: «Η διακυβέρνηση είναι η μεγάλη επανάσταση που πρέπει να κάνουμε, εάν θέλουμε η χώρα να πάει μπροστά». Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, οι περιφέρειες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να πετύχουν συνέργειες και αποτελεσματική διαχείριση, σε συνεργασία με τους Δήμους, για την απορρόφηση των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ και τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας.

«Δεν χρειάζεται η μετρολογία των Μνημονίων, χρειάζεται ελληνικό, εθνικό σχέδιο, βασισμένο στις ανάγκες, τις λειτουργίες και τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας», έκλεισε ο κ. Αγοραστός.

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση