Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ο Χρ. Τριαντόπουλος στην Ελεγκτική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων
Ο Χρ. Τριαντόπουλος στην Ελεγκτική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Ο Χρ. Τριαντόπουλος στην Ελεγκτική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Ως μέλος στην Ελεγκτική Επιτροπή της Ευρωπϊκής Τράπεζς Επενδύσεων () επιλέχθηκε ο Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών  .

Η Ελεγκτική Επιτροπή είναι το μοναδικό ελεγκτικό σώμα της και αποτελεί ένα ανεξάρτητο όργανο, το οποίο λογοδοτεί άμεσα στο Συμβούλιο των Διοικητών της π. Τρεις είναι οι βασικές αρμοδιότητές της:

α) ελέγχει τα λογιστικά βιβλία της Τράπεζας

β) επαληθεύει ότι οι δραστηριότητες της π στα πεδία της διαχείρισης κινδύνων, του εσωτερικού ελέγχου και της συμμόρφωσης εκτελούνται σωστά

γ) ελέγχει τις δραστηριότητες της Τράπεζας, προκειμένου να διασφαλίσει ότι η ΕΤΕπ συμμορφώνεται με τις βέλτιστες τραπεζικές πρακτικές και τις διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό της.

Η Επιτροπή απαρτίζεται από έξι μέλη.

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά ο ορισμός μου ως μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ο οποίος προέκυψε μετά από πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών και την επιτυχή ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας ς.

Διανύουμε μία περίοδο κατά την οποία η ΕΤΕπ έχει αποκτήσει κρίσιμη σημασία στη στήριξη των οικονομιών των κρατών-μελών της ΕΕ, ιδιαίτερα εν μέσω της σοβαρής οικονομικής αναστάτωσης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορωναϊού.

Ως εκ τούτου, αντιλαμόμαστε ότι αυξάνεται το επίπεδο ευθύνης και για την Ελεγκτική Επιτροπή, η οποία καλείται να επιβεβαιώσει ότι οι δραστηριότητες της ΕΤΕπ συμβαδίζουν με τις βέλτιστες χρηματοοικονομικές πρακτικές.

Από την πλευρά μου, θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να συμβάλλω και εγώ στην καλύτερη δυνατή λειτουργία αυτού του τόσο σημαντικού οργανισμού», σχολιάζει σχετικά ο κ. Τριαντόπουλος

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση