Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Ντράγκι: Απαραίτητη μια «ισχυρή» συμφωνία για την Ελλάδα
Ντράγκι: Απαραίτητη μια «ισχυρή» συμφωνία για την Ελλάδα

Ντράγκι: Απαραίτητη μια «ισχυρή» συμφωνία για την Ελλάδα

Μια «ισχυρή» συμφωνία που θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, αλλά παράλληλα θα της εξασφαλίσει μια βιώσιμη οικονομία, ζήτησε ο Μάριο τράγκι, μιλώντας την Τετάρτη σε Τύπου στη Φρανκφούρτη.

«Το συμβούλιο της ΕΚΤ θέλει την Ελλάδα στο ευρώ. Αλλά θα πρέπει να υπάρξει μια ισχυρή συμφωνία, που θα παράγει ανάπτυξη και θα διέπεται από κοινωνική δικαιοσύνη, ενώ παράλληλα θα είναι δημοσιονομικά βιώσιμη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

Αυτά τα κριτήρια μετρούν για την ΕΚΤ, αλλά επίσης και για τους άλλους δύο θεσμούς που διαπραγματεύονται με την , το Διεθνές ομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διευκρίνισε.

Ο Ντράγκι διευκρίνισε ότι δεν θα βρίσκεται απόψε στις Βρυξέλλες, όπου ο πρωθ Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να παρουσιάσει στον πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ ιουνκέρ τις ελληνικές προτάσεις, που εκτείνονται σε 46 σελίδες.

ια το αίτημα αύξησης των εντόκων γραμματίων που έχει θέσει η , επισήμανε ότι η ΕΚΤ θα το επεναξετάσει όταν οι εγκρίνουν την καταβολή της δόσης από το πρόγραμμα.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση