Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Νέος πρόεδρος στο ΤΧΣ ο Γ. Μιχελής
Νέος πρόεδρος στο ΤΧΣ ο Γ. Μιχελής

Νέος πρόεδρος στο ΤΧΣ ο Γ. Μιχελής

Την τοποθέτηση του  κ. Γιώργου Μιχελή στη θέση του προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Ο του κ. Μιχελή δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ολοκληρώνοντας έτσι τη διαδικασία αντικατάστασης του παραιτηθέντος προέδρου του Ταμείου κ. Χρήστου Σκλαβούνη.

Η θητεία του νέου προέδρου ορίστηκε έως την 30ή Ιουνίου 2017. Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η διαδικασία για την επιλογή και νέου διευθύνοντος συμβούλου μετά την της κ. Αναστασίας Σακελλαρίου.

Ο κ. Γεώργιος Μιχελής διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο έχοντας διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στην Bancpost, θυγατρική της Eurobank στη Ρουμανία, γενικός διευθυντής στην Εμπορική Τράπεζα και εκτελεστικός αντιπρόεδρος και Chief Operating Officer στην Εγνατία Τράπεζα, της οποίας υπήρξε και ιδρυτικό μέλος. Εχει διατελέσει διοικητικός διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και ήταν μέλος σε διοικητικά συμβούλια και εκτελεστικές επιτροπές πολλών χρηματοπιστωτικών και θεσμικών οργανισμών στην και στο εξωτερικό. Επίσης, έχει διατελέσει δήμαρχος Σκοπέλου από το 2011 έως το 2014. Ο κ. Μιχελής είναι κάτοχος διδακτορικού (Ph.D.) στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστώνης των ΗΠΑ και από το 1978 έως το 1984 δίδασκε Οικονομικά σε πανεπιστήμια της Αμερικής.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό την προηγούμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση προωθεί τη σημαντική μείωση των αμοιβών της διοίκησης του ΤΧΣ. Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη, μειώνονται κατά 40% οι αμοιβές της διοίκησης και σύμφωνα με την κίνηση, εξοικονομούνται περίπου 300.000 ετησίως.

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση