Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Νέος πρόεδρος στο ΤΧΣ ο Γ. Μιχελής
Νέος πρόεδρος στο ΤΧΣ ο Γ. Μιχελής

Νέος πρόεδρος στο ΤΧΣ ο Γ. Μιχελής

Την τοποθέτηση του  κ. Γιώργου Μιχελή στη θέση του προέδρου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Ο διορισμός του κ. Μιχελή δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ολοκληρώνοντας έτσι τη διαδικασία αντικατάστασης του παραιτηθέντος προέδρου του Ταμείου κ. Χρήστου Σκλαβούνη.

Η θητεία του νέου προέδρου ορίστηκε έως την 30ή Ιουνίου . Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η διαδικασία για την και νέου διευθύνοντος συμβούλου μετά την παραίτηση της κ. Αναστασίας Σακελλαρίου.

Ο κ. Γεώργιος Μιχελής διαθέτει πολυετή εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο έχοντας διατελέσει διευθύνων σύμβουλος στην Bancpost, θυγατρική της Eurobank στη Ρουμανία, γενικός διευθυντής στην Εμπορική Τράπεζα και εκτελεστικός και Chief Operating Officer στην Εγνατία Τράπεζα, της οποίας υπήρξε και ιδρυτικό μέλος. Εχει διατελέσει διοικητικός διευθυντής στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και ήταν μέλος σε διοικητικά συμβούλια και εκτελεστικές πολλών χρηματοπιστωτικών και θεσμικών οργανισμών στην Ελλάδα και στο . Επίσης, έχει διατελέσει δήμαρχος Σκοπέλου από το 2011 έως το 2014. Ο κ. Μιχελής είναι κάτοχος διδακτορικού (Ph.D.) στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο Northeastern της Βοστώνης των ΗΠΑ και από το 1978 έως το 1984 δίδασκε Οικονομικά σε πανεπιστήμια της Αμερικής.

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό την προηγούμενη εβδομάδα, η προωθεί τη σημαντική μείωση των αμοιβών της διοίκησης του ΤΧΣ. Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών . Βαρουφάκη, μειώνονται κατά 40% οι αμοιβές της διοίκησης και σύμφωνα με την κίνηση, εξοικονομούνται περίπου 300.000 ευρώ ετησίως.

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #απινιδωτής στην Νέα Αγχίαλο #απινιδωτής - https://t.co/16V327k39o -

  • Έναρξη μαθημάτων στις ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ #ΕΠΑΣΟΑΕΔΒόλου - https://t.co/VectAUf2QH -

  • Στο Αλκαζάρ το κρίσιμο ματς ποδοσφαίρου της Εθνικής Ελλάδας Κωφών με την Εθνική της Μεγάλης Βρετανίας… - https://t.co/LR3cMlAudr -

"Αλιεύοντας" την είδηση