Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Νέο μέτρο επιδότησης παγίων δαπανών των επιχειρήσεων από το Υπουργείο Οικονομικών
Νέο μέτρο επιδότησης παγίων δαπανών των επιχειρήσεων από το Υπουργείο Οικονομικών

Νέο μέτρο επιδότησης παγίων δαπανών των επιχειρήσεων από το Υπουργείο Οικονομικών

Ένα νέο μέτρο για τη στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την κρίση του κορωναϊού πρόκειται να υιοθετήσει σύντομα το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς με διάταξη νόμου που πρόκειται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, διαμορφώνεται ένα πλαίσιο κρατικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών.

Ο γενικός ς Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών,  Χρήστος Τριαντόπουλος, αναφέρει συγκεκριμένα για το νέο μέτρο:  «Το Υπουργείο Οικονομικών, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών στη Βουλή, αξιοποιεί και επιστρατεύει όλα τα εργαλεία και καθεστώτα που του παρέχει το ευρωπαϊκό πλαίσιο και ταιριάζουν με την εγχώρια οικονομική και επιχειρηματική πραγματικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, προχωρά στην αξιο του υ 3.12 του Προσωρινού Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις. Συγκεκριμένα, με διάταξη νόμου που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή, διαμορφώνεται ένα προσωρινό μέτρο κρατικής ενίσχυσης επιχειρήσεων, με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών.

Σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά, θα δύναται να χορηγείται ενίσχυση, με τη μορφή της “επιδότησης παγίων δαπανών”, στο πλαίσιο της στήριξης για μη καλυπτόμενες πάγιες επιχειρήσεων. Θα αφορά επιχειρήσεις κλάδων που επλήγησαν, που εμφάνισαν μείωση τζίρου κατά την περίοδο της πανδημίας, αλλά και είχαν και ζημιά την προηγούμενη χρονιά, καθώς δεν κατάφεραν να καλυφθούν οι πάγιες που έχουν. Προς αυτή την κατεύθυνση, προχωρά εντατικά η τεχνική του νέου μέτρου από τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παράλληλα, συμμετέχουμε, με προτάσεις, στις διαπραγματεύσεις για την επικαιροποίηση, βελτίωση και επέκταση του Προσωρινού Πλαισίου των κρατικών ενισχύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που είναι, πάλι, σε εξέλιξη. Διαπραγματεύσεις για υψηλότερα ανώτατα όρια ς και νέα, καλύτερα, για τις επιχειρήσεις. Και συνεχίζουμε…»

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση