Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Νέο μέτρο επιδότησης παγίων δαπανών των επιχειρήσεων από το Υπουργείο Οικονομικών
Νέο μέτρο επιδότησης παγίων δαπανών των επιχειρήσεων από το Υπουργείο Οικονομικών

Νέο μέτρο επιδότησης παγίων δαπανών των επιχειρήσεων από το Υπουργείο Οικονομικών

Ένα νέο μέτρο για τη στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την κρίση του κορωναϊού πρόκειται να υιοθετήσει σύντομα το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς με διάταξη νόμου που πρόκειται να κατατεθεί άμεσα στη Βουλή, διαμορφώνεται ένα πλαίσιο κρατικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών.

Ο Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών,  , αναφέρει συγκεκριμένα για το νέο μέτρο:  «Το Υπουργείο Οικονομικών, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών στη Βουλή, αξιοποιεί και επιστρατεύει όλα τα εργαλεία και καθεστώτα που του παρέχει το ευρωπαϊκό πλαίσιο και ταιριάζουν με την εγχώρια και επιχειρηματική πραγματικότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, προχωρά στην αξιοποίηση του άρθρου 3.12 του Προσωρινού Πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις. Συγκεκριμένα, με διάταξη νόμου που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή, διαμορφώνεται ένα προσωρινό μέτρο κρατικής ενίσχυσης επιχειρήσεων, με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών.

Σε που επλήγησαν οικονομικά, θα δύναται να χορηγείται ενίσχυση, με τη μορφή της “επιδότησης παγίων δαπανών”, στο πλαίσιο της στήριξης για μη καλυπτόμενες πάγιες επιχειρήσεων. Θα αφορά κλάδων που επλήγησαν, που εμφάνισαν τζίρου κατά την περίοδο της πανδημίας, αλλά και είχαν και ζημιά την προηγούμενη χρονιά, καθώς δεν κατάφεραν να καλυφθούν οι πάγιες που έχουν. Προς αυτή την κατεύθυνση, προχωρά εντατικά η τεχνική προετοιμασία του νέου μέτρου από τα στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και οι συζητήσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παράλληλα, συμμετέχουμε, με προτάσεις, στις διαπραγματεύσεις για την επικαιροποίηση, βελτίωση και επέκταση του Προσωρινού Πλαισίου των κρατικών ενισχύσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που είναι, πάλι, σε εξέλιξη. Διαπραγματεύσεις για υψηλότερα ανώτατα όρια χρηματοδότησης και νέα, καλύτερα, δεδομένα για τις επιχειρήσεις. Και συνεχίζουμε…»

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Το Lab Art yard στην αυλή του Τσαλαπάτα ξεκινάει με δυναμικό τριήμερο συναυλιών #LabArt - https://t.co/SKyefhU2K0 -

  • Έναρξη υποβολής συμμετοχών για το Βραβείο Δημοσιογραφίας Daphne Caruana Galizia - https://t.co/uyPdAbjw8N… -

  • Οικονομική μετακίνηση για νέους από τις Αστικές Συγκοινωνίες Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/RXSQBs16kO -

"Αλιεύοντας" την είδηση