Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Νέο Eurogroup εντός της εβδομάδας
Νέο Eurogroup εντός της εβδομάδας

Νέο Eurogroup εντός της εβδομάδας

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ.

Χωρίς αποτέλεσμα αλλά σε θετικότερο κλίμα από τις προηγούμενες φορές ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ» οι υπουργοί Οικονομικών χαιρέτισαν τις ελληνικές τόνισαν ωστόσο ότι δε θα γίνει καμία εισήγηση προς την απογευματινή σύνοδο, ενώ το χρέος θα συζητηθεί «μετά την εφαρμογή ολόκληρου του προγράμματος».

Μάλιστα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί και νέο Eurogroup αυτή την εβδομάδα ενώ χαρακτήρισε τις ελληνικές ένα βήμα προς την θετική κατεύθυνση. Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι ηγέτες είναι ελεύθεροι να φτάσουν στα δικά τους συμπεράσματα, γι’ αυτό θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα η Σύνοδος Κορυφής. Από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί είπε ότι οι ελληνικές ελήφθησαν πολύ αργά και ότι χρειάζεται αυτές να μελετηθούν και να επαληθευτούν.

Οι δύο άνδρες σημείωσαν πως αναμένουν κατάλογο με πρόσθετες ελληνικές και στη συνέχεια με προαπαιτούμενες από ελληνικής πλευράς ενέργειες, οι οποίες θα πρέπει να εγκριθούν απο την Βουλή των Ελλήνων.

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι η ελληνική πρόταση έφτασε με καθυστέρηση και ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα επιθυμούσαν να την είχαν λάβει νωρίτερα για να την εξετάσουν. Ο Π. Μοσκοβισί πρόσθεσε, από την πλευρά του, ότι οι θεσμοί και οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να αρχίσουν αμέσως δουλειά προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος ως το επόμενο Eurogroup που θα συγκληθεί εντός της εβδομάδας.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι οι ελληνικές έφτασαν πολύ αργά, σήμερα τα ξημερώματα, ενώ η ελληνική πλευρά έστειλε διορθωμένες ξανά σήμερα το πρωί με αποτέλεσμα οι θεσμοί να μην έχουν χρόνο να τις αξιολογήσουν όπως θα έπρεπε.

“Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε συμφωνία” σήμερα έλεγε ανώτατος ευρωπαίος αξιωματούχος στην “Κ” ενώ ο ίδιος ο ΥΠΟΙΚ της Ιρλανδίας Μ. Νούναν μιλούσε για καινούργιο Eurogroup την Πέμπτη. Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο όλοι οι υπουργοί Οικονομικών βρίσκονταν στο τραπέζι του Eurogroup περιμένοντας τον Έλληνα υπουργό Γ. Βαρουφάκη, που μπήκε με 45’ καθυστέρηση. Μαζί του ήταν και ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων Ευ. Τσακαλώτος.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κατάθεση αιτήσεων και δικαιολογητικών στο Κέντρο Μελισσοκομίας Θεσσαλίας - https://t.co/G718wkViMu… -

  • Έλεγχοι, πρόστιμα και λουκέτα στη Θεσσαλία #κορωνοπρόστιμα - https://t.co/EmgLykGJq3 -

  • Αυτοψία κυβερνητικού κλιμακίου στα έργα του Αλμυρού που ολοκληρώνονται ή προχωρούν #ΔΑλμυρού - https://t.co/z3kMvz1QNd -

"Αλιεύοντας" την είδηση