Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Νέο Eurogroup εντός της εβδομάδας
Νέο Eurogroup εντός της εβδομάδας

Νέο Eurogroup εντός της εβδομάδας

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ.

Χωρίς αποτέλεσμα αλλά σε θετικότερο κλίμα από τις προηγούμενες φορές ολοκληρώθηκε η του Eurogroup.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Κ» οι υπουργοί Οικονομικών χαιρέτισαν τις ελληνικές τόνισαν ωστόσο ότι δε θα γίνει καμία εισήγηση προς την απογευματινή σύνοδο, ενώ το θα συζητηθεί «μετά την εφαρμογή ολόκληρου του προγράμματος».

Μάλιστα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί και νέο Eurogroup αυτή την εβδομάδα ενώ χαρακτήρισε τις ελληνικές ένα βήμα προς την θετική κατεύθυνση. Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι ηγέτες είναι ελεύθεροι να φτάσουν στα δικά τους συμπεράσματα, γι’ αυτό θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα η Σύνοδος Κορυφής. Από την πλευρά του ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ είπε ότι οι ελληνικές προτάσεις ελήφθησαν πολύ αργά και ότι χρειάζεται αυτές να μελετηθούν και να επαληθευτούν.

Οι δύο άνδρες σημείωσαν πως αναμένουν κατάλογο με πρόσθετες ελληνικές προτάσεις και στη συνέχεια με προαπαιτούμενες από ελληνικής πλευράς ενέργειες, οι οποίες θα πρέπει να εγκριθούν απο την Βουλή των Ελλήνων.

Ο . Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι η ελληνική πρόταση έφτασε με καθυστέρηση και ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα επιθυμούσαν να την είχαν λάβει νωρίτερα για να την εξετάσουν. Ο Π. πρόσθεσε, από την πλευρά του, ότι οι θεσμοί και οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να αρχίσουν αμέσως δουλειά προκειμένου να επιτευχθεί περαιτέρω πρόοδος ως το επόμενο Eurogroup που θα συγκληθεί εντός της εβδομάδας.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι οι ελληνικές προτάσεις έφτασαν πολύ αργά, σήμερα τα ξημερώματα, ενώ η ελληνική πλευρά έστειλε διορθωμένες προτάσεις ξανά σήμερα το πρωί με αποτέλεσμα οι θεσμοί να μην έχουν χρόνο να τις αξιολογήσουν όπως θα έπρεπε.

“Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε ” σήμερα έλεγε ανώτατος ευρωπαίος αξιωματούχος στην “Κ” ενώ ο ίδιος ο ΥΠΟΙΚ της Ιρλανδίας Μ. Νούναν μιλούσε για καινούργιο Eurogroup την Πέμπτη. Σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο όλοι οι υπουργοί Οικονομικών βρίσκονταν στο τραπέζι του Eurogroup περιμένοντας τον Έλληνα υπουργό . Βαρουφάκη, που μπήκε με 45’ καθυστέρηση. Μαζί του ήταν και ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων Ευ. Τσακαλώτος.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη τριών αλλοδαπών με πέντε κιλά κάνναβης στην Αγιά Λάρισας #κάνναβη - https://t.co/E1HqbMMQ8D -

  • Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας στην εκδήλωση για την Εθνική Στρατηγική Αγροτικής Ανάπτυξης (Κ.Α.Π. 2021 -2027)… - https://t.co/4v1NlqxXAk -

  • H Λυρική στη Σκιάθο #ΕθνικήΛυρικήΣκηνή - https://t.co/fVAcKKVzkY -

"Αλιεύοντας" την είδηση