Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Μετοχές που ξεχώρισαν
Μετοχές που ξεχώρισαν

Μετοχές που ξεχώρισαν

Εθνική Τράπεζα
Αποπληρωμή ομολόγων

Στην αποπληρωμή των τίτλων που είχαν εκδοθεί στο πλαίσιο του νόμου για τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος το 2008 (νόμος Αλογοσκούφη) προχώρησε η Εθνική Τράπεζα.Η αποπληρωμή αφορούσε εγγυήσεις περίπου 100 εκατ. ευρώ. Η τράπεζα προχώρησε στην ακύρωση και διαγραφή των τίτλων που είχαν εκδοθεί στο πλαίσιο του νόμου. Με την αποπληρωμή των ομολόγων που είχαν εκδοθεί, έπαυσε και η υποχρέωση για την εκπροσώπηση του ελληνικού Δημοσίου στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

Attica Bank
Διοικητικές αλλαγές

Νέο κύμα σαρωτικών αλλαγών πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Attica Bank με την αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου Αλέξανδρου Αντωνόπουλου, καθώς και ακόμα έξι μελών του διοικητικού συμβουλίου. Eτσι, το Δ.Σ. της τράπεζας συγκροτήθηκε με 9 μέλη, ενώ στόχος των μετόχων αλλά και της Τράπεζας της Ελλάδος είναι να ολοκληρωθούν γρήγορα οι διαδικασίες, σε συνεργασία και με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό, για την επιλογή νέου διευθύνοντος συμβούλου.

ΑΔΜΗΕ
Ενδιαφέρον από τρεις

Οι εταιρείες που προκρίνονται στη δεύτερη φάση για το 24% του ΑΔΜΗΕ, θυγατρικής της ΔΕΗ, είναι η ιταλική ΤΕRΝΑ, η γαλλική RTE (θυγατρική της EDF), που δεν εμφανίστηκε στον πρώτο διαγωνισμό αλλά ενεργοποιήθηκε έντονα τις τελευταίες ημέρες, και ο κινεζικός κολοσσός State Grid Corporation of China (SGCC). Το ενδιαφέρον της ΤΕRΝΑ είχε προεξοφληθεί από πολύ νωρίς λόγω και της ισχυρής παρουσίας της στον πρώτο διαγωνισμό για την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ, αλλά και των επαφών που είχαν τις τελευταίες ημέρες στελέχη της στην Αθήνα.

Τιτάν
Αύξηση πωλήσεων

Σε κινητήριο μοχλό των αποτελεσμάτων του ομίλου Τιτάν εξελίσσονται φέτος οι αγορές των ΗΠΑ και της Αιγύπτου, υπερκαλύπτοντας τις απώλειες από άλλες αγορές, όπως π.χ. η ελληνική. Οπως ανακοίνωσε η εισηγμένη, κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα 723,8 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 7,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Θετικό πρόσημο εμφάνισαν και τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), τα οποία αυξήθηκαν κατά 13,5%, στα 119,5 εκατ. ευρώ.

 

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χειροθεσία αναγνώστου στον Άγιο Δημήτριο Βόλου - https://t.co/KvmltKiq4W -

  • Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για τη Θεσσαλία - https://t.co/oXispZ9Uhk -

  • Αποστολή αγάπης και αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς της Καρδίτσας - https://t.co/kt1avnIkwn -

"Αλιεύοντας" την είδηση