Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Μετοχές που ξεχώρισαν
Μετοχές που ξεχώρισαν

Μετοχές που ξεχώρισαν

Εθνική Τράπεζα
Αποπληρωμή ομολόγων

Στην των τίτλων που είχαν εκδοθεί στο πλαίσιο του νόμου για τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος το 2008 (νόμος Αλογοσκούφη) προχώρησε η Εθνική Τράπεζα.Η αφορούσε εγγυήσεις περίπου εκατ. . Η τράπεζα προχώρησε στην ακύρωση και διαγραφή των τίτλων που είχαν εκδοθεί στο πλαίσιο του νόμου. Με την αποπληρωμή των ομολόγων που είχαν εκδοθεί, έπαυσε και η υποχρέωση για την εκπροσώπηση του ελληνικού Δημοσίου στο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας.

Attica Bank
Διοικητικές αλλαγές

Νέο κύμα σαρωτικών αλλαγών πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Attica Bank με την αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου Αλέξανδρου Αντωνόπουλου, καθώς και ακόμα έξι μελών του διοικητικού συμβουλίου. Eτσι, το Δ.Σ. της τράπεζας συγκροτήθηκε με 9 μέλη, ενώ στόχος των μετόχων αλλά και της είναι να ολοκληρωθούν γρήγορα οι διαδικασίες, σε συνεργασία και με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό, για την νέου διευθύνοντος συμβούλου.


Ενδιαφέρον από τρεις

Οι εταιρείες που προκρίνονται στη δεύτερη φάση για το 24% του , θυγατρικής της ΔΕΗ, είναι η ιταλική ΤΕRΝΑ, η γαλλική RTE (θυγατρική της EDF), που δεν εμφανίστηκε στον πρώτο διαγωνισμό αλλά ενεργοποιήθηκε έντονα τις τελευταίες ημέρες, και ο κινεζικός κολοσσός State Grid Corporation of China (SGCC). Το ενδιαφέρον της ΤΕRΝΑ είχε προεξοφληθεί από πολύ νωρίς λόγω και της ισχυρής παρουσίας της στον πρώτο διαγωνισμό για την πώληση του 66% του ΑΔΜΗΕ, αλλά και των επαφών που είχαν τις τελευταίες ημέρες στελέχη της στην .

Τιτάν
Αύξηση πωλήσεων

Σε κινητήριο μοχλό των αποτελεσμάτων του ομίλου Τιτάν εξελίσσονται φέτος οι αγορές των ΗΠΑ και της Αιγύπτου, υπερκαλύπτοντας τις απώλειες από άλλες αγορές, όπως π.χ. η ελληνική. Οπως ανακοίνωσε η εισηγμένη, κατά το φετινό πρώτο εξάμηνο, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα 723,8 εκατ. , αυξημένος κατά 7,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Θετικό πρόσημο εμφάνισαν και τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), τα οποία αυξήθηκαν κατά 13,5%, στα 119,5 εκατ. ευρώ.

 

 

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση