Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Μέρκελ: Συμφωνία πριν το άνοιγμα των αγορών τη Δευτέρα
Μέρκελ: Συμφωνία πριν το άνοιγμα των αγορών τη Δευτέρα

Μέρκελ: Συμφωνία πριν το άνοιγμα των αγορών τη Δευτέρα

Την αναγκαιότητα να υπάρξει συμφωνία εντός του Σαββατοκύριακου εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ στους ηγέτες των κεντροδεξιών κομμάτων της Ευρώπης.

«Πρέπει να υπάρξει συμφωνία πριν το άνοιγμα των αγορών την Δευτέρα», είπε η Αγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters το οποίο επικαλείται δύο που έλαβαν μέρος σε συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πριν από τη Σύνοδο Κορυφής. Σύμφωνα με τις δύο , η Μέρκελ είπε επίσης στους ηγέτες κομμάτων που ανήκουν στην πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) του Ευρωκοινοβουλίου ότι η δεν θα δεχθεί να την εκβιάσει η .

Στο μεταξύ, η νέα συνεδρίαση του Eurogroup αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο, ενώ σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, η συνεδρίαση του Σαββάτου θα γίνει με στόχο τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο.

Το σημερινό Eurogroup έληξε στις πεντέμιση το απόγευμα χωρίς αποτέλεσμα, όπως αναμενόταν, καθώς και επιμένουν στις τους. Την πεποίθησή του ότι οι θα καταλήξουν σε συμβιβασμό, εξέφρασε ο πρωθυπουργός προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Το δικό της κείμενο, που ουσιαστικά είναι η πρόταση που παρουσίασε την περασμένη Δευτέρα με μικρές διαφοροποιήσεις, κατέθεσε στο Eurogroup η Αθήνα.Μια από τις αλλαγές είναι πως η παίρνει πίσω την πρότασή της για τον ΦΠΑ στα νησιά.

Οι , από την πλευρά τους, παρουσίασαν το δικό τους έγγραφο, το οποίο παρουσιάζουν οι Financial Times, με τα σημεία στα οποία είναι εφικτή η συμφωνία, σύμφωνα με την δική τους εκτίμηση.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

 

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση