Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Με κέρδη έκλεισε η εβδομάδα στις ευρωπαϊκές αγορές
Με κέρδη έκλεισε η εβδομάδα στις ευρωπαϊκές αγορές

Με κέρδη έκλεισε η εβδομάδα στις ευρωπαϊκές αγορές

Τις υψηλότερες επιδόσεις από τον Ιανουάριο σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αυτήν την εβδομάδα, με τις εισροές κεφαλαίων σε μετοχές να φθάνουν τα 4,1 δισ. , σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Jefferies. Χθες, οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων κινήθηκαν με οριακές μεταβολές ύστερα από τα κέρδη των προηγουμένων συνεδριάσεων. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύθηκε κατά λιγότερο από 0,1% λίγο πριν από το κλείσιμο ύστερα από άνοδο 4,3% μέσα στην εβδομάδα και 8,9% από τις 7 Ιουλίου, όταν άρχισε να διαφαίνεται κάποια στην επίλυση του ελληνικού προβλήματος.

Μετά τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών καταλάγιασε το κλίμα στις αγορές διότι τέθηκαν στο περιθώριο οι φόβοι για ένα Grexit. Προς τα αυτής της εβδομάδας, η προσοχή των επενδυτών απομακρύνθηκε από την και στράφηκε σε επιχειρηματικές εξελίξεις και σε στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα επηρεάσουν την των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).
Λίγο πριν από τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης, ο δείκτης Cac-40 στο ενισχυόταν κατά 0,21% και ο ισπανικός δείκτης Ibex35 κατά 0,07%.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax και ο ιταλικός δείκτης FTSE Mib παρουσίαζαν οριακές απώλειες της τάξεως του -0,09% και -0,03%, αντίστοιχα. Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE-100 σημείωνε πτώση 0,26%. Ρόλο στη χθεσινή συνεδρίαση διαδραμάτισαν τα υψηλότερα του αναμενομένου κέρδη της Ericsson, της σουηδικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, αλλά και η συμφωνία εξαγοράς της Bwin.party.Digital Entertainment από την 888Holdings, μια εταιρεία τυχερών παιγνίων μέσω του Διαδικτύου, αντί 898,3 εκατ. στερλινών ή 1,1288 δισ. .
Το ευρώ σημείωσε εβδομαδιαίες απώλειες 5,94% και διαμορφώθηκε χθες στο χαμηλό του 1,0862 δολ. Μέσα στην εβδομάδα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο , έδωσε το φως για την της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών κατά 900 εκατ. ευρώ για μία εβδομάδα. Παράλληλα, όμως, το δολάριο ενισχύθηκε σημαντικά έναντι του ευρώ και των υπολοίπων νομισμάτων διότι η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε την Τετάρτη και την Πέμπτη πως επίκειται του βασικού επιτοκίου μέχρι τα του τρέχοντος έτους.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η 11η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας στον Βόλο - https://t.co/af81X7W6PU… -

  • Έχασε τη ζωή του ενώ περπατούσε #νεκρόςάνδρας - https://t.co/4viIiG64Yk -

  • Πανήγυρις Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά στη Ν. Ιωνία - https://t.co/dKqfG3aq9x -

"Αλιεύοντας" την είδηση