Βρίσκεστε εδώ:  / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Με κέρδη έκλεισε η εβδομάδα στις ευρωπαϊκές αγορές
Με κέρδη έκλεισε η εβδομάδα στις ευρωπαϊκές αγορές

Με κέρδη έκλεισε η εβδομάδα στις ευρωπαϊκές αγορές

Τις υψηλότερες επιδόσεις από τον Ιανουάριο σημείωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αυτήν την εβδομάδα, με τις εισροές κεφαλαίων σε να φθάνουν τα 4,1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Jefferies. Χθες, οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων κινήθηκαν με οριακές μεταβολές ύστερα από τα κέρδη των προηγουμένων συνεδριάσεων. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύθηκε κατά λιγότερο από 0,1% λίγο πριν από το κλείσιμο ύστερα από άνοδο 4,3% μέσα στην εβδομάδα και 8,9% από τις 7 Ιουλίου, όταν άρχισε να διαφαίνεται κάποια πρόοδος στην επίλυση του ελληνικού προβλήματος.

Μετά τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών καταλάγιασε το κλίμα στις αγορές διότι τέθηκαν στο περιθώριο οι φόβοι για ένα Grexit. Προς τα τέλη αυτής της εβδομάδας, η προσοχή των επενδυτών απομακρύνθηκε από την και στράφηκε σε επιχειρηματικές εξελίξεις και σε στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που θα επηρεάσουν την αύξηση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).
Λίγο πριν από τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης, ο δείκτης Cac-40 στο ενισχυόταν κατά 0,21% και ο ισπανικός δείκτης Ibex35 κατά 0,07%.
Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax και ο ιταλικός δείκτης FTSE Mib παρουσίαζαν οριακές απώλειες της τάξεως του -0,09% και -0,03%, αντίστοιχα. Στο , ο δείκτης FTSE- σημείωνε πτώση 0,26%. Ρόλο στη χθεσινή συνεδρίαση διαδραμάτισαν τα υψηλότερα του αναμενομένου κέρδη της Ericsson, της σουηδικής εταιρείας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, αλλά και η συμφωνία εξαγοράς της Bwin.party. Entertainment από την 888Holdings, μια εταιρεία τυχερών παιγνίων μέσω του Διαδικτύου, αντί 898,3 εκατ. στερλινών ή 1,1288 δισ. ευρώ.
Το ευρώ σημείωσε εβδομαδιαίες απώλειες 5,94% και διαμορφώθηκε χθες στο χαμηλό του 1,0862 δολ. Μέσα στην εβδομάδα, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, έδωσε το φως για την αύξηση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών κατά 900 εκατ. ευρώ για μία εβδομάδα. Παράλληλα, όμως, το δολάριο ενισχύθηκε σημαντικά έναντι του ευρώ και των υπολοίπων νομισμάτων διότι η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζάνετ Γέλεν, δήλωσε την Τετάρτη και την Πέμπτη πως επίκειται αύξηση του βασικού επιτοκίου μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Κυριακή της Πεντηκοστής – Εορτή του Αγίου Πνεύματος #ΑγίουΠνεύματος - https://t.co/9DfeFqYf7n -

  • Κανονικά οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποφοίτων και μαθητών #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/hozHN35OLd -

  • Συνάντηση Αθ.  Λιούπη με τον υπουργό Δικαιοσύνης #ΔικαστικόΜέγαροΒόλου - https://t.co/fHsGRkDjkl -

"Αλιεύοντας" την είδηση