Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » «Λευκός καπνός» από Βρυξέλλες
«Λευκός καπνός» από Βρυξέλλες

«Λευκός καπνός» από Βρυξέλλες

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. «Εκλεισε» η μεταξύ των θεσμών αναφορικά με το θέμα της Ελλάδας, όπως επιβεβαιώνουν ευρωπαϊκές πηγές στην «Κ».

Η πρόταση αναμένεται να παρουσιαστεί στην Αθήνα την Τετάρτη, ωστόσο, δεν έχει καταστεί ακόμα σαφές με ποιο τρόπο θα πρέπει να επικοινωνηθεί στην Αθήνα, μέσω τηλεδιάσκεψης με το ή με φυσική . Από την στιγμή που θα αποσταλεί όμως οι εταίροι περιμένουν μία γρήγορη απάντηση από την Αθήνα.

Συγχρόνως ευρωπαϊκές πηγές επιβεβαιώνουν έγγραφο- πρόταση που στάλθηκε από την Αθήνα χθες το βράδυ. Οι ίδιες πηγές μιλάνε για ένα έγγραφο μάλλον ασαφές και όχι όσο επεξεργασμένο όσο αυτό των θεσμών.

Η Ελλάδα μέσα στον Ιούνιο πρέπει να αποπληρώσει στο 1.2 δις και για αυτό ο σκοπός είναι να βρεθεί μία σε επίπεδο θεσμών ξεκινώντας με αυτού του κειμένου από τις στην Αθήνα που θα είναι «ο καταλύτης για ραγδαίες εξελίξεις», όπως λέει Ευρωπαίος αξιωματούχος στην «Κ». Αλλωστε, η Αθήνα έχει την πρώτη πληρωμή της ς στο ύψους 300 εκατ. ευρώ την Παρασκευή 5 Ιουνίου.

Aύριο αναμένεται να συγκληθεί Euroworking Group μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε σήμερα ότι το γεγονός ότι ανταλλάσσονται έγγραφα είναι καλό σημάδι και ότι οι συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο συνεχίζονται.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση